Συνεχίζεται η σύγκρουση κυβερνητικού εκπροσώπου - ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Τσίπρα

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 16:44
UPD:16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κ. Κεδίκογλου νωρίτερα έκανε λόγο για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο» του Αλέξη Τσίπρα (στη φωτογραφία).

A- A A+

Συνέχεια στη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές εκείνους της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν, όπως είπε, την κυβέρνηση.

Ο κ. Κεδίκογλου νωρίτερα έκανε λόγο για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, δεν έχει τέλος, ενώ τον κατηγόρησε πως «παραπέμποντας στις σκοτεινότερες σελίδες του κοινοβουλευτισμού, βάζει επίσημη αγγελία στο κομματικό του όργανο, αναζητώντας αποστάτες!».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε στην αντεπίθεση αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε ό,τι αφορά τα περί αποστασία «να απευθυνεί στον πρόεδρό του».

Κατά τα άλλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως «οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει».

Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση του Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας: «Όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο». «Ούτε αποστασίες από το κόμματά τους, ούτε αγοροπωλησίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε, επιμένοντας στα περί αποστασίας και στις βολές του κατά του ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό:

«Ο κ. Τσίπρας καλεί σε αποστασία κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αρνείται συνεχώς να απαντήσει "από πού θα βρεθούν τα λεφτά" για τις λαϊκίστικες υποσχέσεις του. Και επειδή απάντηση δεν έχει, προσπερνά το ερώτημα, ελπίζοντας ότι αφού δεν ανατρέπει την κυβέρνηση ο λαός, θα βρεθούν κυβερνητικοί βουλευτές να το κάνουν. Εκεί που επαγγελλόταν την επανάσταση, τώρα ποντάρει στην αποστασία. Αληθινό κατάντημα!».

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα στην Αυγή είχαν προκαλέσει και την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή