Ευ. Βενιζέλος: Το μεταναστευτικό πρέπει να γίνει προτεραιότητα της Ευρώπης

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 21:02
UPD:21:19
ΑΠΕ ΜΠΕ/Christos DOGAS

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των 28.

A- A A+

Τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο έθεσε ως ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ε.Ε. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας,  που θα λάβει χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2014,θα είναι  η οριζόντια, θαλάσσια και μεσογειακή πολιτική, η οποία περιλαμβάνει και ζητήματα ασφάλειας.

«Οι μεταναστευτικές ροές είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα αλλά και ζήτημα ασφάλειας για όλη την Ευρώπη, ιδίως για εμάς, τις χώρες  του ευρωπαϊκού νότου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Λιβύη.

GREECEMFA

Σύμφωνα με τον ίδιο η  Λιβύη, δυστυχώς, βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και είναι ένα βήμα πριν τη θεσμική διάλυση και την εδαφική αποσύνθεση.

Άρα, υπογράμμισε, πρέπει να σκεφτούμε πιο δραστικές και πιο γενναίες λύσεις για να επιτηρήσουμε τα νότια μεσογειακά παράλια, για να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή