Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για το μεταναστευτικό

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 18:06
UPD:22:03
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον αντιπρόεδρο της Ρουμανίας Τιτους Κορλατεάν.

A- A A+

Τη «βαθιά λύπη» του για την τραγωδία με τους μετανάστες στη Λευκάδα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον ρουμάνο ΥΠΕΞ Τίτους Κορλατεάν.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιληφθεί ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες, κεφάλαια, μηχανισμοί και πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι απολύτως επιτεύξιμοι και το ελληνικό χρέος έχει καταστεί βιώσιμο, ενώ όπως είπε, το μήνυμα που θέλει η κυβέρνηση να σταλεί στον ελληνικό λαό και τις διεθνείς αγορές είναι ένα καθαρό μήνυμα για τις προτεραιότητες της Ελλάδα που είναι οι επενδύσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι νέες ευκαιρίες, οι νέες θέσεις εργασίας, η αλλαγή του κλίματος και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών.

Σημείωσε επίσης  ότι «υπάρχουν όρια που δεν τα θέτει η ελληνική κυβέρνηση αλλά η κοινή λογική» και επεσήμανε ότι η Ελλάδα  θέλει «πολιτικούς συνομιλητές» που να προστατεύσουν όχι μόνο τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά και τους «κοινούς ευρωπαϊκούς μας στόχους» γιατί «δεν μπορεί να παρατείνεται η εκκρεμότητα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες των Ελλήνων και την κατανόηση για τις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε το «εξαίρετο» επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων και το πολύ μεγάλο δυναμικό των οικονομικών σχέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή