Ιράκ: 24 νεκροί και 70 τραυματίες σε αιματηρές επιθέσεις

Σε Βαγδάτη, Μοσούλη, Μπακούμπα
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 21:15
UPD:21:17
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

A- A A+

Σειρά επιθέσεων στο κεντρικό και στο βόρειο Ιράκ είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 70, όπως δήλωσαν στελέχη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων με τη χρήση αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά σε συνοικίες της Βαγδάτης, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Στόχοι έγιναν ιδίως η σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι και η σουνιτική συνοικία Ραντουανίγια. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις 18:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), καθώς πολλοί κάτοικοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ωστόσο η Αλ Κάιντα συνηθίζει να προβαίνει σε ενέργειες τέτοιου είδους.

Σε έτερο επεισόδιο τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν μέλη παραστρατιωτικής ομάδας που πρόσκειται στην κυβέρνηση ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκε το φυλάκιό τους, νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην πόλη Μοσούλη, βορειότερα, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικής περιπόλου. Στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί σε αγορά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη χώρα τον Οκτώβριο και ο προηγούμενος μήνας είναι και επισήμως ο αιματηρότερος από τον Απρίλιο του 2008 στη χώρα.

Πάνω από 5.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ το 2013, κατά τα κυβερνητικά στοιχεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή