Ντόπινγκ: Βαριές «καμπάνες» στους παραβάτες

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 15:47
UPD:15:53
EPA/JACEK TURCZYK
A- A A+

Με ποινές αποκλεισμού τεσσάρων και όχι δύο ετών θα τιμωρούνται, πλέον, όσοι αθλητές και αθλήτριες παραβαίνουν τους κανόνες κατά του ντόπινγκ.

Ο νέος παγκόσμιος κώδικας κατά της φαρμακοδιέγερσης εγκρίθηκε σήμερα, με τις ποινές που θα επιβάλλονται στους παραβάτες να είναι βαρύτατες, με αποκορύφωμα την απώλεια των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων.  Ο νέος κώδικας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ επίσης προβλέπονται ποινές για προπονητές και στελέχη που βοηθούν αθλητές να χρησιμοποιήσουν απαγορευμένες ουσίες.

Μέρος του νέου κώδικα της WADA αποτελούν, η μεγαλύτερη ευελιξία στις ποινές, η μεγαλύτερη επιρροή του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ στους ελέγχους σε αθλήματα και χώρες, καθώς και οι έρευνες πέρα από ελέγχους ντόπινγκ Ο Αυστραλός πρόεδρος του WADA, Τζον Φάχεϊ, έκανε λόγο για «μια καλή ημέρα για τον αθλητισμό» στις δηλώσεις του κατά την τελευταία ημέρα του κογκρέσου του Οργανισμού στο Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία συγκέντρωσε περίπου 1.000 εκπροσώπους από τον αθλητισμό και την πολιτική.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις