Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στο Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα»

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 15:23
UPD:15:27
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμένουν κλειστές πτέρυγές του Κέντρου Προστασίας Βρεφών «Μητέρα», τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν, μέσω εισαγωγής, παιδιά και δεν μπορεί να υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού σε τέτοιες δομές.

A- A A+

Επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα» στο Ίλιον πραγματοποίησε σήμερα ο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τους εργαζόμενους του «Μητέρα» ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμένουν κλειστές πτέρυγές του, τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν, μέσω εισαγωγής, παιδιά και δεν μπορεί να υπάρχει έλλειψη μόνιμου προσωπικού σε τέτοιες δομές.

Επεσήμανε ακόμη ότι το συγκεκριμένο Κέντρο, μαζί με το Αναρρωτήριο Πεντέλης, είναι οι μόνες δημόσιες δομές για αναδοχή παιδιών και σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» τα οποία δεν είναι άρρωστα, αλλά φιλοξενούνται εκεί, ενώ θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο Κέντρο «Μητέρα».

Όπως είπε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, εκτός από τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την επέκταση των πτερύγων του Κέντρου πρέπει να δημιουργηθεί, με ενίσχυση και στελέχωση, ενιαίο πρόγραμμα κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά, κακοποιημένες γυναίκες, εξαρτημένους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και Ρομά. Η πρόταση του ΚΚΕ, συνέχισε, αφορά επίσης τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου πανελλαδικού φορέα για την υιοθεσία και την αναδοχή παιδιών.

Αναφερόμενος στο θέμα με τις αποζημιώσεις των βουλευτών, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των μισθών τους και της κατάργησης των βουλευτικών συντάξεων, με τους βουλευτές να συνταξιοδοτούνται από το επαγγελματικό τους Ταμείο, αλλά και των αποζημιώσεων για τη συμμετοχή των βουλευτών σε επιτροπές της Βουλής.

«Δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων και από εκεί θα μπορούσε να δώσει θέσεις εργασίας στο Κέντρο Μητέρα, κάτι σωστό, αλλά και ανταποκρινόμενο στη σημερινή κατάσταση, εξήγησε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή