Δ. Κουτσούμπας: Η καπιταλιστική κερδοφορία ενώνει κυβέρνηση και τρόικα

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 20:13
UPD:21:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος για τους αυτοαπασχολούμενους, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, όμως από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ως ΚΚΕ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την κυβέρνηση και την τρόικα τις χωρίζουν μίλια ή μέτρα, εκείνο που τις ενώνει είναι οι στόχοι της ΕΕ και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος για τους αυτοαπασχολούμενους, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, όμως από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν θα έχει τέλος ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, αλλά και όσοι κινούνται «εντός των τειχών» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι όσο και να προσπαθεί ο αυτοαπασχολούμενος δεν πρόκειται να αντιστρέψει τις βασικές οικονομικές εξελίξεις υπογραμμίζοντας ότι «κάθε πολιτική πρόταση που διακηρύσσει το αντίθετο είναι και ανεδαφική και αποπροσανατολιστική. Αυτοί που υπερασπίζονται τη, δήθεν, "ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας" σπέρνουν αυταπάτες, κοροϊδεύουν χοντρά τους αυτοαπασχολούμενους» είπε.

902PORTAL

Ωστόσο πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ προτείνει το μοναδικό ρεαλιστικό δρόμο που μπορεί να δώσει απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα. Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να διαχειριστεί την κοινωνική εξέλιξη προς όφελος των σημερινών και των αυριανών αναγκών των αυτοαπασχολούμενων, είπε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε το πλαίσιο πάλης που θέτουν οι κομμουνιστές στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολουμένων με τους εξής άξονες:

-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων παλιών και νέων.

-Αφορολόγητο όριο στα επίπεδα των βασικών αναγκών κάθε λαϊκής οικογένειας.

-Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ ικανή να αναπληρώσει τα αποθεματικά που ληστεύτηκαν, ικανή να δώσει αξιοπρεπείς συντάξεις.

-Αποποινικοποίηση της αδυναμίας καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους χωρίς περιορισμούς.

-Επίδομα ανεργίας και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους όσους αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

-Πάγωμα των χρεών και απαγόρευση των κατασχέσεων.

-Τα ελλείμματα να τα πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια που τα δημιούργησαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή