Προσεχώς σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 11:41
UPD:11:45
Eurokinissi/EUROKINISSI

«Συγκροτήθηκε μη αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο την παρακολούθηση θεμάτων θαλάσσιων ζωνών», επιβεβαιώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Επιτροπή συνεστήθη με απόφασή του, τα μέλη της, μόνιμοι υπάλληλοι, επελέγησαν με κριτήριο την εμπειρία τους, την επιστημονική κατάρτισή τους και την απασχόλησή τους με τα θέματα αυτά.

A- A A+

Στο αμέσως προσεχές μέλλον θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ στο Υπουργείο Εξωτερικών συνεστήθη επιτροπή για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση προς τη Βουλή του υπουργού Εξωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τ. Κουίκ.

«Με στόχο την πλήρη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα συγκληθεί στο αμέσως προσεχές μέλλον, προκειμένου να τεθούν υπόψη των συμμετεχόντων, εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τυχόν νεότερες εξελίξεις σε εθνικά μας θέματα ή σε άλλα που αφορούν τον ευρύτερο περίγυρό μας», σημειώνει ο Ε. Βενιζέλος.

Ο Τ. Κουίκ ζητούσε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για το θέμα της ΑΟΖ, αναφέροντας ότι δημιουργήθηκε επιτροπή γι’ αυτό το θέμα.

«Συγκροτήθηκε μη αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο την παρακολούθηση θεμάτων θαλάσσιων ζωνών», επιβεβαιώνει ο υπουργός, τονίζοντας ότι η Επιτροπή συνεστήθη με απόφασή του, τα μέλη της, μόνιμοι υπάλληλοι, επελέγησαν με κριτήριο την εμπειρία τους, την επιστημονική κατάρτισή τους και την απασχόλησή τους με τα θέματα αυτά. Ο Ε. Βενιζέλος αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο συμμετοχής επιστημόνων που δεν ανήκουν οργανικά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή