ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών οι εκλογές

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 18:52
UPD:15/11/2013 00:01
PHASMA/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που το κόμμα του κατέθεσε προ ημερών.

A- A A+

Αμφισβήτησε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση της κυβέρνησης. Ο  ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με αυτούς, όπως  τόνισε που έκαναν λάθος όχι όμως και  με το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3, είπε ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι οι εκλογές του 2016, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «επαμφοτερίζον κόμμα» τη ΔΗΜΑΡ και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει συγχωροχάρτι, ούτε ζητάει μετάνοια. Δεν απευθύνεται σε κόμματα και βουλευτές, απευθύνεται στον ελληνικό λαό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δίνει σημασία σε βουλευτές που εκφράζουν προβληματισμό για το Μνημόνιο, ακόμα κι αν ανήκουν στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, και σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν τον ενοχλεί «αν φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια και ταγεράκι ροζ ή πορτοκαλί».

Είπε μάλιστα ότι οι  ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την αποδοχή της μνημονιακής πολιτικής και τόνισε ότι η τρόικα το γνωρίζει αυτό και επιδιώκει να περάσει όσα περισσότερα μπορεί πριν από την μεγάλη ανατροπή.

Στόχος μας, συνέχισε είναι να κερδίσουμε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Όσο πιο μεγάλη η πλειοψηφία μας τόσο πιο δυνατός ο λαός επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι  συμμαχίες που  θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης.

Η ΑΥΓΗ

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που το κόμμα του κατέθεσε προ ημερών.

΄Όπως είπε η επιλογή της πρότασης μομφής ήταν στοχευμένη κι έφερε αποτελέσματα. Πρώτα απ΄όλα αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνηση είπε.

Επίσης σημείωσε ότι με την πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ έφθειρα  την κυβέρνηση και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα.

«Τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος» είπε και πρόσθεσε πως επρόκειτο για συλλογική απόφαση και πως έπρεπε να προηγηθεί της συζήτησης για τα νέα μέτρα.

Επίσης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ  είναι ένα κόμμα σε αδιέξοδο, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετική τη υποστήριξη του ΚΚΕ στην πρόταση μομφής.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και στην αντιμετώπιση που είχε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή έκανε λόγο για πρωτοφανή  απαξίωση από τον Α. Σαμαρά των πολιτικών αντιπάλων του, χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά του.

R THESS

Οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα

Δεν μας κράτησε ο Σαμαράς στο ευρώ

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έμεινε στην Ευρωζώνη εξαιτίας των προσπαθειών του πρωθυπουργού, αντίθετα είπε ο λόγος που η Ελλάδα έμεινε στο ευρώ ήταν ότι η αποχώρηση μιας χώρας από την οικονομική ένωση θα είχε  δυσβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η  αποχώρηση μιας χώρας θα σπάσει όλη την αλυσίδα του ευρώ.

Ακόμη είπε ότι η  εκλογή μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε όλη την Ευρώπη και πως η  αλλαγή στην Ελλάδα θα πετάξει το μπαλάκι στην άλλη πλευρά που θα πρέπει αυτή να αποφασίσει αν θα υπάρξει η ευρωζώνη,

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Νοτιοανατολική πλευρά της. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά γεωπολιτικό» τόνισε ο ίδιος.

Σχετικά με την κριτική του Αλέκου Αλαβάνου, ότι δεν γίνεται εκτός μνημονίου και εντός ευρωζώνης, παρατήρησε ότι είναι μια «ενδιαφέρουσα προσέγγιση», αλλά δεν την ακούει για πρώτη φορά. Το έχουν πει αυτό η κ. Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι της ΕΤ3, είπε ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι οι εκλογές του 2016, αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το  μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τις ειρωνικές προσεγγίσεις από την κυβέρνηση για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είπε ότι ενοχλήθηκαν επειδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ανταπόκριση σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

Πρέπει να δοθεί ο λόγος στο λαό μέσα από δημοψηφίσματα και διαδικασίες συμμετοχής,  συνέχισε και υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για την Ευρώπη η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Επιπλέον υποστήριξε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας διακοπής χρηματοδότησης, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει.

«Τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις πάρουμε αμέσως μετά τη δημοκρατική εντολή του λαού να καταργήσουμε το Μνημόνιο» επαναλαμβάνοντας ότι το  μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή