Καμερούν: Απαγωγή γάλλου ιερέα

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 15:15
UPD:21:20
EPA/HOSLET OLIVIER

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ο ιερέας απήχθη η νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην περιοχή Κόζα.

A- A A+

Γάλλος ιερέας απήχθη στο βόρειο Καμερούν και διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες της απαγωγής και την ταυτότητα των απαγωγέων, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η γαλλική διπλωματία σημείωσε ότι ο Ζορζ Βαντενμπές απήχθη τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη στην περιοχή Κόζα, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα Καμερούν – Νιγηρίας, όπου σημειώνονται πολύ συχνά περιστατικά απαγωγών.

EURONEWS
EURONEWS

«Ο πατήρ Ζορζ Βαντενμπές απήχθη τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε μια περιοχή που ήδη την θεωρούσαμε άκρως επικίνδυνη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι στην ίδια ζώνη έγινε και η απαγωγή των μελών της οικογένειας Μουλέν-Φουρνιέ, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να βρούμε τα ίχνη του και να τον απελευθερώσουμε. Ο ιερέας εκτελούσε τα καθήκοντά του σε μια περιοχή που γνώριζε ότι ήταν επικίνδυνη, τον είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους αλλά αυτό δεν έχει σημασία, θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να απελευθερωθεί το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

«Θέλω επίσης να ζητήσω από όλους τους συμπατριώτες μου που ζουν ή μετακινούνται σε αυτήν την περιοχή που θεωρείται υψηλού κινδύνου να μην κάνουν κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους», προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή