Μπότοξ κατά του προστάτη

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 10:13
UPD:19/11/2013 10:04
SHUTTERSTOCK

Eπιστήμονες του Πανεπιστημίου Τέξας, διαπίστωσαν ότι το μπότοξ αναστέλλει τη δράση των νεύρων που παρέχουν αίμα στους όγκους.

A- A A+

Τι σχέση μπορεί να έχει το μπότοξ με τον καρκίνο του προστάτη;

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ουσία που χρησιμοποιείται για το «πάγωμα» των ρυτίδων μπορεί να ασκήσει την ίδια επίδραση και στους καρκινικούς όγκους, μπλοκάροντας την ανάπτυξή τους.

Η ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τέξας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το μπότοξ αναστέλλει τη δράση των νεύρων που παρέχουν αίμα στους όγκους.

Έτσι, σταματούν να αναπτύσσονται, γεγονός που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δείχνει πως η επίδραση αυτή θα ασκείται και στους όγκους άλλων μορφών καρκίνου.

Όπως περιγράφουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, όταν το μπότοξ εισέρχεται στον προστατικό αδένα τα καρκινικά κύτταρα συρρικνώνονται.

Αυτό ακριβώς έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που έχουν ξεκινήσει ήδη, με τη συμμετοχή ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και πρόκειται να υποβληθούν σε ολική προστατεκτομή.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς δεν έχουν παρουσιάσει μεταστάσεις, ενώ μετά την επέμβαση οι ερευνητές θα συγκρίνουν την αντίδραση των καρκινικών κυττάρων στη θεραπεία με μπότοξ.

Η θεραπεία έχει χορηγηθεί ήδη σε τρεις από αυτούς, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, καθώς η πλευρά των όγκων που εκτέθηκε στην ουσία έχει συρρικνωθεί.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι το μπότοξ ενδέχεται να επιδρά με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους καρκινικούς όγκους, αλλά και σε περιστατικά υπερπλασίας του προστάτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή