Α. Λοβέρδος: Πολιτικό εκκρεμές το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 21:01
UPD:21:06
MOTION TEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο κ. Λοβέρδος (φωτογραφία αρχείου) χαρακτήρισε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό εκκρεμές, όπως ακριβώς  είχε χαρακτηρίσει το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Φώτης Κουβέλης.

A- A A+

Ταύτιση απόψεων με τον Φ. Κουβέλη  έχει ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος όσον αφορά στον τρόπο, όπως λέει, που ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται την Κεντροαριστερά.

Ο κ. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ  FM χαρακτηρίζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό εκκρεμές, όπως ακριβώς  είχε χαρακτηρίσει το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Κεντροαριστερά δεν μπορεί να υπάρξει με ένα ΠΑΣΟΚ που συναριθμείται με τη ΝΔ» είχε πει ο κ. Κουβέλης.

Στη συνέντευξή του την Τρίτη, ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των 58 και τη στάση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «πολιτικό αλληθωρισμό» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν, μετά από λίγες ημέρες, καλύπτει το κείμενο των 58 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι το στηρίζει και τον καλύπτει και μετά κάνει συνεργασία με τη Ν.Δ. μακράς πνοής, τότε λειτουργεί ως πολιτικό εκκρεμές. Λειτουργεί με πολιτικό αλληθωρισμό. Δεν επιτρέπει στον εαυτό της η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς» τόνισε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ίδιος εξηγεί ότι είχε προτείνει την 3η Σεπτεμβρίου να πάνε  οι 49 βουλευτές της Κεντροαριστεράς μια κοινή πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά όπως αναφέρει στο κείμενό τους, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λένε ότι θα πάνε μαζί οι βουλευτές των δύο κομμάτων, σε κοινή πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Αντιλαμβάνεστε ότι κοιτάνε πολύ μακριά. Αυτό, όμως, τους αποκλείει από εκεί που κινούμαστε εμείς, το Κέντρο και την Κεντροαριστερά. Από αυτό αποκλείεται ο κ. Βενιζέλος. Δεν τον αποκλείουμε εμείς» σημείωσε.

Όσον αφορά στην πρόταση μομφής που συζητήθηκε και το «παρών» που ο ίδιος δήλωσε σχολίασε ότι το  «παρών» αυτό ήταν μια επιλογή που δεν οδηγούσε σε μια εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και αποδοχή όλων των σχεδίων της που θα έρθουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

«Προσπαθήσαμε η μομφή να μην μας σπρώξει προς την κυβέρνηση και νομίζω ότι το πετύχαμε. Γιατί ήταν ευδιάκριτο αυτό το «παρών», ο τρίτος πόλος να εκφραστεί για πρώτη φορά στη Βουλή, με ένα ευδιάκριτο πολιτικό μήνυμα» συνέχισε.

Λίγη ώρα αργότερα το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με το tweet του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου το οποίο ανέφερε: «Θαύμα! Ο κ. Λοβέρδος που ήταν πιο μνημονιακός απο τους τροικανούς και έφυγε γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά, έγινε τώρα αριστερός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή