Αήττητη η Ξάνθη στην Τρίπολη, 2-2 με Αστέρα

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 21:24
UPD:12/11/2013 00:13
EUROKINISSI/ACTION IMAGES

H Ξάνθη έφυγε αήττητη για όγδοη συνεχή φορά από την αρκαδική πρωτεύουσα.

A- A A+

Η παράδοση αποδείχθηκε πανίσχυρη στην Τρίπολη και η Ξάνθη έφυγε αήττητη για όγδοη συνεχή φορά από την αρκαδική πρωτεύουσα, στις ισάριθμες φορές που οι «Ακρίτες» αντιμετώπισαν τον Αστέρα στην έδρα του, αφού στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ νωρίς, δίνοντας υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια, αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά. Στο 12ο λεπτό, από κόρνερ του Ουσέρο ο Ντε Μπλάσις πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Εντό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σε ένα βαρύ από τη δυνατή βροχόπτωση τερέν ήταν δύσκολο να υπάρξουν πολλές καλές φάσεις. Έτσι, σε μια ανύποπτη στιγμή η Ξάνθη έφτασε στο 1-1 όταν στο 37΄ ο Κάλβο έκανε το γέμισμα εκτελώντας φάουλ και ο Ερνάντες κάνοντας λάθος υπολογισμό είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ έφτασε στην ολική ανατροπή στο 42΄, όταν στη σέντρα του Μπαξεβανίδη ο Σολτάνι με κεφαλιά έκανε το 1-2, απέναντι σε έναν Αστέρα σαστισμένο.

Η Ξάνθη δεν κινδύνεψε στα πρώτα 25 λεπτά της επανάληψης, όμως αντιμετωπίζοντας κατάματα το ενδεχόμενο της ήττας οι γηπεδούχοι ενέτειναν την προσπάθειά τους, πίεσαν και έφτασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση σε ένα δίλεπτο, στο 73΄ με τον Ζησόπουλο και στο 74΄ με τον Ντε Μπλάσις.

Το 2-2, τελικώς, σημειώθηκε στο 81΄, με τον Ουσέρο να προλαβαίνει τον Χοσέμι και να νικά τον Τσέμα. Το φινάλε ήταν περιπετειώδες, αφού στο 87ο λεπτό αποβλήθηκε ο Χοσέμι για εκτός φάσης χτύπημα στον Μπαράλες, ενώ στο 90΄ ο Σολτάνι έχασε απίστευτη ευκαιρία, σε κενή εστία, να δώσει τη νίκη στην Ξάνθη.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης ακύρωσε κανονικό γκολ της Ξάνθης για φάουλ στον τερματοφύλακα. Παράβαση πάντως δεν υπήρξε και η απόφαση προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ενώ στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Χουάνμα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις