Κορυφώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 08:28
UPD:17:27
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αποψη της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

A- A A+

Με την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα κορυφώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Υπέρ της πρότασης της αξιωματικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι στις ομιλίες τους στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία της Ο. Κεφαλογιάννη

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί. Από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα βγει συμπαγής και θα αναδειχθεί το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές» και ότι «η οικονομία δεν αντέχει την αστάθεια», ενώ προέβλεψε ότι μετά την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι περισσότερο ενισχυμένη και αρραγής.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Γ. Ανδριανού

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, έκανε λόγο για «προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος ελλείψει ρεαλιστικών προτάσεων» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοινωνία έχει αυτή την ώρα πολύ σοβαρά προβλήματα και χρειάζεται ηρεμία. Όχι την όξυνση του πολιτικού κλίματος που εσείς δημιουργείτε» δήλωσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία της Σ. Σακοράφα

Προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό για την εξαγγελία του ότι σε ένα χρόνο θα δώσει δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη χώρα εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα, αποκαλώντας μάλιστα τον κ. Σαμαρά «Μαρία Αντουανέτα» που, όπως είπε, «μοιράζει ψηφιακά παντεσπάνια».

Με επιστολή του, η οποία αναγνώσθηκε νωρίτερα στη Βουλή από τον Π. Λαφαζάνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος - που βρίσκεται στο νοσοκομείο - κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των απόψεών του με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι «κανένας δεν μπορεί και δεν θα καταφέρει να φιμώσει τη διαμαρτυρία του ελληνικού λαού στα λαοκτόνα μέτρα τους».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Θ. Μωραΐτη

Ψήφο ανοχής, δήλωσε ότι δίνει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης. «Ο Αντ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να μπορεί να διαπραγματευθεί, υπάρχουν και άλλες λύσεις», τόνισε ο Θ. Μωραΐτης και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής».

Θ. Παφίλης: Το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας

902PORTAL

Η ομιλία του Θ. Παφίλη

Έκανε λάθος στην ομιλία του νωρίτερα στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης όταν είπε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παφίλης αναφέρει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας και θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

«Εκ παραδρομής στην ομιλία μου ειπώθηκε ότι καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας, ενώ είναι γνωστό ότι καταψηφίζουμε την κυβέρνηση και ψηφίζουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας με το δικό μας σκεπτικό» αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Παφίλης.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Η πρόταση δυσπιστίας θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Κ. Αρβανιτόπουλου

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Όπως  είπε από το βήμα της Βουλής δεκαπέντε μήνες τώρα  ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση και σε προσκλητήρια λαϊκής εξέγερσης, μιλώντας εξ ονόματος δήθεν των πολιτών, οι οποίοι όμως δεν τον ακολουθούν.

Του επέρριψε ευθύνες όσον αφορά στην αναταραχή που επικρατεί στην παιδείας λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μετατρέψει σε πεδίο βολής τον τομέα αυτό, μόνο που όπως επεσήμανε δεν τα κατάφερε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι από τη στιγμή που η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε θα καταψηφιστεί σήμερα το βράδυ και η Κυβέρνηση Σαμαρά θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, θα αλλάξετε και εσείς στρατηγική, θα πάψετε να είσαστε δύσπιστοι, κυρίως απέναντι στη δική σας ικανότητα να καταθέτετε προτάσεις».

Κριτική Β. Κικίλια στην κυβέρνηση για την ΕΡΤ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Β. Κικίλια

Κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ άσκησε ο Βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. O Βουλευτής απευθύνθηκε στους συναδέλφους του της ΝΔ και είπε: «χάσαμε στο θέμα της ΕΡΤ, κύριοι της πλειοψηφίας. Από 3 κανάλια που εξέπεμπαν, φτάσαμε σε ένα με κόστος 250 εκατ. ευρώ. Κάτι δεν πάει καλά».

Φ. Σαχινίδης: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ομιλία του Φ. Σαχινίδη

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με εκτίμηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, μια απόπειρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεκδικήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην δική του πρόταση για έξοδο από την κρίση, στο δικό του οικονομικό πρόγραμμα.

«Κι επειδή η πρόταση εμπιστοσύνης που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ υπονοεί όχι μόνο παράταση αλλά αντιγραφή του παρελθόντος, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαχινίδης.

Όπως  είπε ο κ. Σαχινίδης ο Σύριζα  αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή