Εθνική Ομάδα: Οι «εκλεκτοί» του Σάντος για τα μπαράζ με τη Ρουμανία

Σάντος: «Θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε στη Βραζιλία»
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 12:12
UPD:13:32
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο Φάνης Γκέκας επιστρέφει στην εθνική ομάδα για να συμμετάσχει στους αγώνες με τη Ρουμανία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η επιστροφή του Φάνη Γκέκα στην εθνική ομάδα για τα μπαράζ των προκριματικών με τη Ρουμανία, ήταν η είδηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επανακλήθηκε και ο Κώστας Φορτούνης, ενώ έμεινε εκτός ο Γιάννης Φετφατζίδης. Αναλυτικά η αποστολή της «γαλανόλευκης» για τους αγώνες της 15ης και 19ης Νοεμβρίου με τους Ρουμάνους, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικα του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας: Καρνέζης, Σηφάκης, Καπίνο Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Κονέ, Νίνης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας. 

Μετά την ανακοίνωση της αποστολής ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, προχώρησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των δύ αναμετρήσεων με τη Ρουμανία, παιχνίδια που ο Πορτογάλος χαρακτήρισε ως τα πιο σημαντικά από αυτά που έχει δώσει έως τώρα η εθνική ομάδα.

«Το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε εμείς, προκειμένου να φέρουμε την πρόκριση στην Ελλάδα. Στην ομάδα μας υπάρχει αυτοπεποίθηση και πίστη γι' αυτά που κάνουμε. Και οι Ρουμάνοι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά εκτιμώ ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε αυτοί που θα περάσουμε στην τελική φάση του Μουντιάλ», τόνισε στον πρόλογό του ο έμπειρος τεχνικός και αναφέρθηκε στην επιστροφή των Γκέκα και Φορτούνη: «Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά. Προσπάθησα να επιλέξω παίκτες που θα μας δώσουν αυτά που ζητάμε και κυρίως σε σχέση με τα χαρακτηριστικά που έχει το παιχνίδι που θα δώσουμε την εβδομάδα που έρχεται. Ο Κονέ δεν μπορεί να παίξει στο πρώτο ματς λόγω τιμωρίας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως πολλοί παίκτες είναι στο όριο των καρτών, οπότε θέλουμε να έχουμε περισσότερες επιλογές και λύσεις».

Ο Σάντος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη του προς τους διεθνείς: «Οι παίκτες μας ανταποκρίνονται σε αυτά που τους ζητάμε και πάντα δίνουν όχι απλά το 100% των δυνάμεών τους, αλλά μπορώ να πω το 200%. Κι αυτό, άλλωστε, είναι το στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Οι παίκτες μας παθιάζονται όταν παίζουν με το εθνόσημο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι και στα δύο ματς οι παίκτες μας θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση».

Ρωτήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός εάν ένα γκολ στο πρώτο ματς που θα γίνει στο Καραϊσκάκη μπορεί να είναι αρκετό για τη ρεβάνς στο Βουκουρέστι κι απάντησε: «Πρώτα-πρώτα επειδή μιλάμε για έναν τελικό με δύο ημίχρονα, είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό με τα παιχνίδια των ομίλων. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδό μας για το σκοράρουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν όμως όπως αυτό με το Λιχτενστάιν (σ.σ. η εθνική είχε νικήσει στις 15/10 με 2-0).

Επίσης ο Σάντος παραδέχθηκε ότι η εμπειρία των διεθνών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο: «Γενικότερα οι ποδοσφαιριστές μας έχουν μεγάλη εμπειρία. Ξέρουμε πως πρέπει να κερδίσουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας χωρίς να δεχθούμε γκολ. Αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έκρυψε ότι περιμένει από τον κόσμο να δώσει βροντερό παρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κίνητρό μας είναι η Ελλάδα. Και για εμένα προσωπικά, αλλά και για τους παίκτες. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Κατά τα φαινόμενα το γήπεδο θα είναι γεμάτο κι αν συμβεί αυτό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Η ευθύνη μας μεγαλώνει όταν είναι γεμάτο το γήπεδο. Παρόλο ακούγονται πολλά για τους Ρουμάνους και το ότι είναι φανατικοί, νομίζω πως οι δικοί μας φίλαθλοι θα μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο».

Σε ερώτηση που του έγινε για το μέλλον του στην εθνική ομάδα, ο Φερνάντο Σάντος απέφυγε να απαντήσει εστιάζοντας μόνο στα παιχνίδια με τους Ρουμάνους: «Το μόνο που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι η Βραζιλία και πως θα μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί. Ξέρω ότι οι παίκτες θέλουν να φτάσουν εκεί, αλλά και ο κόσμος. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να είμαστε εκεί».  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις