Ευ. Βενιζέλος: Απροκάλυπτη ανευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 12:02
UPD:14:25
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Βαριές κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η σχετική πρόταση έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα επιχειρεί να στείλει, όπως δικαιούται, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και όταν υπάρχει ανοιχτή η προοπτική εξόδου από την κρίση.

Όπως είπε, «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά μας λέει ξεκάθαρα, κυνικά, ότι επενδύει στην αποτυχία της χώρας. Επενδύει στο σενάριο της καταστροφής. Αυτό είναι εθνικά απαράδεκτο».

«Δεν μπορεί κανείς να στηρίζει την δική του κομματική ή προσωπική μικροφιλοδοξία, πάνω στην προοπτική της αρνητικής έκβασης των προσπαθειών όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε και στην παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας, τονίζοντας ότι διατύπωσε με άνεση τις «αφελείς φιλοαμερικανικές του απόψεις και την αντίληψή του για το πώς θα μπορούσε να είναι μια Ευρώπη, στην οποία δεν πιστεύουν δυστυχώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι ευρωπαϊκοί λαοί- ξέροντας ότι παρά το επικοινωνιακό παιχνίδι που γίνεται προκειμένου να εμφανιστεί το πρόσωπο ενός δήθεν πιο υπεύθυνου, πιο κυβερνητικού, πιο φιλοευρωπαϊκού ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν αληθεύει».

«Γιατί και πάλι», συνέχισε, «στον σκληρό πυρήνα του ζητήματος της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας είναι "δεν υπάρχει περίπτωση εθελοντικής εξόδου της χώρας από το ευρώ". "Εθελοντικής εξόδου της χώρας". Άρα, δεν αποκλείεται μια έξοδος η οποία θα είναι αποτέλεσμα κρίσης, ή αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, ή αποτέλεσμα εκβιασμού».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή