Πρόταση μομφής: Τριήμερο «φωτιά»

• Το απόγευμα της Κυριακής οι απαντήσεις της τρόικας, το βράδυ της ίδιας ημέρας η ψηφοφορία στη Βουλή
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 07:42
UPD:12:30
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Στο κοινοβούλιο στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της τρόικας ανέβαλαν, πιθανότατα για το μεσημέρι της Κυριακής, την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα προκειμένου να εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, που ήρθαν στην κατοχή τους.

Τόσο η πλευρά του ΔΝΤ όσο και αυτή της Κομισιόν αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ωστόσο κύκλοι της Κομισιόν δεν έκρυψαν το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει και αλλαγή πολιτικής.

Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξετάσει την τακτική που θα ακολουθήσει κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας στη Βουλή.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η πρόταση μομφής θα φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Σαμαρά αναγκάζοντάς τον είτε να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές έναντι των δανειστών μας, είτε να παραδεχτεί ότι θα λάβει και νέα μέτρα. Στην πρώτη περίπτωση, λένε, θα εκτεθεί αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα «θα αναγκαστεί να ανακρούσει πρύμνα», ενώ στη δεύτερη «θα αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησής του», με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

EURONEWS

Παράλληλα θα θέσει προ των ευθυνών τους όσους βουλευτές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παίζουν το παιχνίδι των διαφωνιών και την ύστατη ώρα λένε «ναι σε όλα».

LEFTGRVIDEOS

Απαντώντας στην κριτική που δέχονται για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει για ένα κρίσιμο εξάμηνο τη δυνατότητα να καταθέσει πρόταση μομφής σημειώνουν με νόημα ότι δεν είναι μόνοι τους στη Βουλή και ότι όποιος και να καταθέσει πρόταση μομφής χρειάζεται να συμπληρωθεί ο αριθμός των 50 βουλευτών.

Από την πλευρά του το Μαξίμου σχεδιάζει να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι σε μία κρίσιμη για τη χώρα χρονική συγκυρία, όπου χρειάζεται ηρεμία και συλλογική προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, δυναμιτίζει στην κυριολεξία το κλίμα βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και ενισχύοντας την ανασφάλεια δανειστών και επενδυτών εκτός συνόρων.

Σε κάθε περίπτωση, λένε, η κυβέρνηση θα βγει αλώβητη από αυτό το τριήμερο με αρραγές μέτωπο και συνεπώς ενισχυμένη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή