Wonderbag, μια πράσινη συσκευή αργού μαγειρέματος μέσα σε τσάντα

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 14:51
Wonderbag

Ο χρήστης τοποθετεί αρχικά το φαγητό στη συμβατική εστία και μόλις αυτό φθάσει σε σημείο βρασμού, το αποσύρει και το μεταφέρει μέσα στη Wonderbag, όπου το μαγείρεμα συνεχίζεται για ώρες χωρίς επίβλεψη. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται ενέργεια και οι χρήστες διαχειρίζονται καλύτερα το χρόνο τους.

A- A A+

Μοιάζει με μεγάλη γυναικεία τσάντα και σχεδιάστηκε για να λύσει τα χέρια πολλών γυναικών στον αναπτυσσόμενο κόσμο, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα από εκατοντάδες χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Ο λόγος για τη Wonderbag, μια συσκευή αργού μαγειρέματος «μεταμφιεσμένη» σε τσάντα χειρός.

Η ιδέα είναι απλή: ο χρήστης τοποθετεί αρχικά το φαγητό στη συμβατική εστία και μόλις αυτό φθάσει σε σημείο βρασμού, το αποσύρει και το μεταφέρει μέσα στη Wonderbag, όπου το μαγείρεμα συνεχίζεται για ώρες χωρίς επίβλεψη. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται ενέργεια και οι χρήστες διαχειρίζονται καλύτερα το χρόνο τους χωρίς να χρειάζεται να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να βρουν ξύλα, τα οποία θα καούν στην εστία απελευθερώνοντας βρώμικο καπνό.

WONDERBAGVIDEO

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Wonderbag, έως τα μέσα του περασμένου έτους και μόνο στη Νότια Αφρική είχαν διανεμηθεί περίπου μισό εκατομμύριο τέτοιες τσάντες, ικανές να απαλλάξουν την ατμόσφαιρα από 250 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Στόχος της δημιουργού της, Σάρα Κόλινς, είναι η τσάντα να διατίθεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε τουλάχιστον 15 χώρες.

WONDERBAG

Στη Νότια Αφρική, η χρήση της τσάντας μειώνει την κατανάλωση καυσίμου (κυρίως παραφίνης) ανά νοικοκυριό κατά 30%, εξοικονομώντας σε μια πενταμελή οικογένεια περίπου 60 ευρώ το χρόνο, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο σε μια χώρα, όπου περίπου ο μισός πληθυσμός ζει με κάτω από 500 ευρώ το χρόνο.

Όπως τονίζει η Κόλινς, η εταιρεία της δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός και οι τσάντες δεν διατίθενται δωρεάν. Πωλούνται προς περίπου 35 ευρώ η καθεμία, αλλά επιδοτούνται μέσω συμφωνιών με πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και από τις μονάδες άνθρακα που κερδίζονται μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 με τη χρήση των Wonderbags.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή