Η Κοινωνία των Πολιτών προτεραιότητα της «Πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων»

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 22:46
UPD:22:52
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Στόχος είναι η ανάπτυξη της σχέσης δήμου και Κοινωνίας των Πολιτών, ο επαναπροσδιορισμός της κοινωνικής πολιτικής, η οργανωμένη ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλανθρωπία και η αναζήτηση εξωτερικών πόρων.

A- A A+

Στο Βόλο έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη επίσημη εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των Πέντε δημάρχων» που στόχο έχουν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση του πολίτη με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δήμαρχοι Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών κ. Φίλιππος Φίλιος είναι αυτοί που απαρτίζουν την «Πρωτοβουλία των Πέντε».

MAGNESIANEWS

Οι παρεμβάσεις των δημάρχων Αθηναίων - Γ.Καμίνη, Θεσσαλονίκης - Γ. Μπουτάρη, Πατρέων - Γ. Δημαρά, Ιωαννινών - Φ. Φίλιου), που μαζί με τον δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, αποτελούν την «πρωτοβουλία των πέντε». Παρεμβάσεις και από τους δημάρχους Σκοπέλου - Μιχελή, Ζαγοράς - Μουρεσίου - Αντώνογλου και του πρώην δημάρχου Βόλου Δ. Πιτσιώρη.

Στόχος τους όπως δήλωσαν είναι η ανάπτυξη της σχέσης δήμου και Κοινωνίας των Πολιτών, ο επαναπροσδιορισμός της κοινωνικής πολιτικής, η οργανωμένη ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλανθρωπία και η αναζήτηση εξωτερικών πόρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή