Γ. Καμίνης: Ο δήμος Αθηναίων παράγει έργο παρά τη λιτότητα

Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 18:47
UPD:18:50
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Είναι ένας σοβαρός προϋπολογισμός που αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή σέβεται τον φορολογούμενο, το δημόσιο χρήμα και την πόλη, δήλωσε ο κ. Καμίνης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο δήμος Αθηναίων ζει μέσα στην πραγματικότητα της λιτότητας, αλλά παράγει έργο, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014.

Είναι ένας σοβαρός προϋπολογισμός που αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή σέβεται τον φορολογούμενο, το δημόσιο χρήμα και την πόλη, δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Κάποιοι χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό μίζερο, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, συμπληρώνοντας ότι «κρατάμε την πόλη και τον δήμο όρθιο, πατά τις αντίξοες συνθήκες. Βιώσαμε στην Αθήνα την ιστορία των χαμένων ευκαιριών και εάν δεν υπήρχε η σπατάλη του παρελθόντος, ο δήμος αυτός θα έκανε θαύματα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι με 60% λιγότερους κρατικούς πόρους όλες οι δημοτικές δομές αναβαθμίζονται, ενώ ο δανεισμός μειώθηκε από 220 εκατ. ευρώ σε περίπου 190 εκατ. ευρώ.

«Μειώσαμε το κόστος του “Αθήνα 984”, από 13,7 εκατ. ευρώ ετησίως σε 4,3 εκατ. ευρώ.  Σε ό, τι, δε, αφορά το Δημοτικό Βρεφοκομείο, σήμερα κάθε παιδί στοιχίζει 4500 ευρώ, ενώ επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής κόστιζε 10.000 ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σπατάλη και κακοδιαχείριση, τότε τι είναι;» πρόσθεσε.

«Νέος φαύλος κύκλος βίας και μίσους»

Τους φόβους του ότι η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο «μας φέρνει μπροστά σε ένα φαύλο κύκλο βίας και μίσους, στον οποίο δεν υπάρχουν ωφελημένοι και ηττημένοι, παρά μόνο ζημιωμένοι» εξέφρασε ο κ. Καμίνης.

Η βία γεννά βία, αλλά η βία δεν δικαιολογεί τη βία, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ωστόσο, τόνισε ότι η δολοφονία των δύο νέων στο Ν. Ηράκλειο δεν θα έπρεπε να παραγράψει

τις αποκαλύψεις, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Π.Φύσσα, για τις εγκληματικές δράσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και σεβασμός στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» κατέληξε ο κ. Καμίνης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή