«Ο Σνόουντεν γνωρίζει πολλά ακόμα»

Δηλώσεις του γερμανού πολιτικού, Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 21:13
UPD:23:51
REUTERS/HANDOUT

Ο κ. Στρέμπελε δήλωσε ότι ο πρώην εργαζόμενος της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν (φωτογραφία αρχείου), θα ήθελε να πάρει άσυλο στη Γερμανία και να καταθέσει.

A- A A+

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν γνωρίζει ενδιαφέροντα πράγματα, δήλωσε ο γερμανός πολιτικός Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Έντουαρντ Σνόουντεν στη Μόσχα, όταν ερωτήθηκε τι περισσότερο θα είχε να καταθέσει ο πρώην εργαζόμενος της NSA από ό,τι είναι ήδη γνωστό.

Ο κ. Στρέμπελε επανέλαβε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν θέλει να πάρει άσυλο στη Γερμανία και να καταθέσει.

«Με ενοχλεί ότι ο γερμανικός λαός παρακολουθείται. Μόνο σε ένα μήνα οι ΗΠΑ προχώρησαν σε παρακολουθήσεις 400 εκατομμύριων τηλεπικοινωνιών, οι οποίες αποθηκεύθηκαν και αξιολογήθηκαν. Επίσης με ενοχλεί να παρακολουθείται η καγκελάριος, όπως και άλλοι πολιτικοί» δήλωσε ο γερμανός πολιτικός, ο οποίος θεωρεί ότι και οι Βρετανοί ακολουθούν παρόμοιες τακτικές, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς.

Ο κ. Στρέμπελε μίλησε σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, η οποία συνεδρίασε στο Βερολίνο κεκλεισμένων των θυρών.

EURONEWS

Όσον αφορά στο έργο της επιτροπής και τι συγκεκριμένα μπορεί να κάνει με τον Έντουαρντ Σνόουντεν απαντά ότι θα πρέπει να διαπιστώσει τι δυνατότητες υπάρχουν ώστε «να διαλευκανθεί αυτή η τεράστια υπόθεση κατασκοπείας. Και εδώ υπάρχει ένας μάρτυρας, ο Σνόουντεν, από τον οποίο προέρχονται όλα αυτά τα έγγραφα που προκαλούν και σωστά όλο αυτό το θόρυβο».

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή