Ο Σβάρτσερ είπε «αντίο» στην Εθνική Αυστραλίας

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 19:50
EPA/LINDSEY PARNABY

Ο Σβάρτσερ είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Εθνικής Αυστραλίας, με 109 παρουσίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ έχει αγωνιστεί στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2006 και του 2010, καθώς και στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας το 2011 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Μαρκ Σβάρτσερ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην Εθνική Αυστραλίας σε ηλικία 41 ετών, μετά την πρόκριση των «καγκουρό» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AFA).

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος είναι αναπληρωματικός του Πετρ Τσεχ στην Τσέλσι, ενημέρωσε την AFA ότι δεν επιθυμεί πλέον να καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά την πρόσκληση που έλαβε για τη φιλική αναμέτρηση της 19ης Νοεμβρίου με την Κόστα Ρίκα.

Ο Σβάρτσερ είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Εθνικής Αυστραλίας, με 109 παρουσίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ έχει αγωνιστεί στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2006 και του 2010, καθώς και στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας το 2011.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του στην Αγγλία, με τις φανέλες των Μπράντφορντ (1996-97), Μίντλεσμπρο (1997-2008), Φούλαμ (2008-13) και Τσέλσι, με τις οποίες έχει τουλάχιστον 500 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στην Τσέλσι έχει αγωνιστεί στην τρέχουσα σεζόν μόνο σε δύο παιχνίδια για το Λιγκ Καπ. Ο Σβάρτσερ, του οποίου οι Γερμανοί γονείς μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του ΄60, άρχισε την καριέρα του στην Ευρώπη στο γερμανικό πρωτάθλημα με τις Ντιναμό Δρέσδης και Καϊζερσλάουτερν.

Η 109η και τελευταία συμμετοχή του στην εθνική συνδυάστηκε με τη βαριά ήττα 6-0 από τη Βραζιλία, σε φιλικό στις 7 Σεπτεμβρίου. Όμως, δεν ήταν στην αποστολή των «καγκουρό», που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Γαλλία στις 11 Οκτωβρίου, αποτέλεσμα που οδήγησε στην απόλυση του Χόλγκερ Όζικ από την τεχνική ηγεσία.

Η απόφαση του Σβάρτσερ να αποχωρήσει από την Εθνική εξέπληξε τους πάντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγγελου Ποστέκογλου.

«Είναι μια έκπληξη για όλους. Δεν μού είπε τι σκεφτόταν για το μέλλον του, αλλά έπρεπε να σκεφτεί για λίγο. Δεν μπορώ να σας πω τι το προκάλεσε αυτό, απλά σέβεσαι την απόφασή του. Ο Μαρκ ήταν ένας σπουδαίος υπηρέτης του ποδοσφαίρου της Αυστραλίας», δήλωσε ο Ποστέκογλου.

Από την πλευρά του, ο διεθνής επιθετικός, Τιμ Κέιχιλ τόνισε: «Είναι απίστευτο, είναι μια τεράστια απογοήτευση, είναι κάποιος τον οποίο πάντα θεωρούσα πρότυπο. Είναι ένας τζέντλεμαν εκτός κι εκτός αγωνιστικού χώρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις