Αυστραλία: Ο Ποστέκογλου νέος εκλέκτορας των «Σόκερους»

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 11:48
UPD:12:13
Melbourne Victory FC
A- A A+

Ο ομογενής τεχνικός Άγγελος Ποστέκογλου είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας.

Η ομάδα του, Βίκτορι Μελβούρνης, γνωστοποίησε ότι δεν θα αντιτίθεται στο να εργαστεί για τους «Σόκερους», αν και επέκρινε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τον τρόπο χειρισμού του θέματος. 

Ο Ποστέκογλου, που γεννήθηκε στην Αθήνα (Νέα Φιλαδέλφεια) και μετανάστευσε στην Αυστραλία με την οικογένειά του σε ηλικία πέντε ετών, αναμένεται να καθοδηγήσει για τελευταία φορά τη Βίκτορι την Παρασκευή, στον αγώνα με την Μπρίσμπαν.

Κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής υπό την καθοδήγησή του θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου, σε φιλικό αγώνα στο Σίδνεϊ με την Κόστα Ρίκα.

Ο Ποστέκογλου είχε συμβόλαιο με τη Βίκτορι, η οποία δέχθηκε να τον αποδεσμεύσει λαμβάνοντας αποζημίωση από την ομοσπονδία. 

Ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός διαδέχεται τον Γερμανό Χόλτζερ Όσιεκ, ο οποίος απολύθηκε μετά τις δύο συνεχείς βαρύτατες ήττες (0-6) από Βραζιλία και Γαλλία.

Στην καριέρα του ως προπονητής, ο Ποστέκογλου κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα Αυστραλίας (δύο με την Ελλάδα Μελβούρνης και δύο με τη Μπρίσμπαν), ενώ ήταν τεχνικός της Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, στη Βραζιλία.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ίδια ομάδα και έφτασε να γίνει αρχηγός της, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ενώ υπήρξε προπονητής της Εθνικής Νέων της Αυστραλίας και της Παναχαϊκής, για μικρό διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις