Yπόθεση Οίκου Ναύτου: Ελεύθεροι με όρους τρεις κατηγορούμενοι

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 16:44
UPD:16:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία.

A- A A+

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους τρεις από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση του Οίκου Ναύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη υπάλληλος που ήταν στα εντάλματα πληρωμής φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, και αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε και στους  άλλους δύο κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις από τους έξι κατηγορουμένους συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής, ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ που φέρεται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η υπάλληλος που ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή