Σύλληψη υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου για απόπειρα απάτης

Καταγγελία ιδιοκτήτη κλινικής
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 16:28
UPD:21:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Tέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου συνελήφθησαν για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ και του Οίκου Ναύτου. Οι τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν το πρωί στο Αιγάλεω, μαζί με έναν ιδιώτη, ενώ παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα  ύψους  205.570 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα. Οι δύο τελευταίοι - ένας ακόμα υπάλληλος του Οίκου Ναύτου και άλλος ένας ιδιώτης - συνελήφθησαν στη συνέχεια των ερευνών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι μία υπάλληλος του ταμείου, η οποία πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταγγελία για την υπόθεση έγινε από τον ιδιοκτήτη της κλινικής, που πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αμέσως μετά τον πλησίασε η αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας υπάλληλος, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας τα σχετικά, πλαστά, παραστατικά.

Η πρόταση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, προέβλεπε να καταλήξει στον ίδιο το ποσό των 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο να δοθεί στους υπαλλήλους σε δύο δόσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Το ΣΔΟΕ προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών κ.λ.π. περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ παράλληλα ενεργείται έρευνα στον Οίκο Ναύτου, προκειμένου να διακριβωθεί η έκταση της απάτης.

Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία στην Υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, απόπειρα εκβίασης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή