Ισραήλ: Αθώωση για Λίμπερμαν - Επιστρέφει στην κυβέρνηση

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 11:20
EPA/Abir Sultan

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την αθώωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών του εβραϊκού κράτους, Άβιγκτορ Λίμπερμαν.

A- A A+

Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Άβιγκτορ Λίμπερμαν στην κυβέρνηση του Ισραήλ μετά από την απαλλαγή του από τις κατηγορίες της απάτης και της απιστίας.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την αθώωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών του εβραϊκού κράτους. Αμέσως μετά προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ο Λίμπερμαν θα επιστρέψει στο υπουργικό συμβούλιο.

«Σας συγχαίρω για την ομόφωνη αθώωση και είμαι χαρούμενος για την επιστροφή σας στην ισραηλινή κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για το καλό του λαού του Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου στον Λίμπερμαν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος που θα έχει στο υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο αναμένεται να αναλάβει εκ νέου χρέη υπουργού Εξωτερικών, καθώς ο πρωθυπουργός διατηρούσε κενή τη θέση αυτή μετά από την παραίτησή του πριν από 11 μήνες.

EURONEWS

Η δικαστική περιπέτεια του Λίμπερμαν ξεκίνησε όταν ο Ντάνι Αγιαλόν, ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών επί της υπουργίας του, ισχυρίστηκε ότι τον είχε πιέσει να διορίσει πρεσβευτή στην Λετονία τον Ζεέβ Μπεν Άριε που τότε ήταν πρεσβευτής στη Λευκορωσία.

Ο Αγιαλόν υποστήριζε ότι ο Άριε είχε ενημερώσει τον Λίμπερμαν για μια έρευνα της ισραηλινής αστυνομίας σε βάρος του και με αυτό τον τρόπο ο Λίμπερμαν ήθελε να τον ανταμείψει.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή