Ισραήλ: Την Τετάρτη η ετυμηγορία για την κατηγορία διαφθοράς κατά του Λίμπερμαν

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 01:06
UPD:09:13
REUTERS/POOL

Ο ισραηλινός ακροδεξιός ηγέτης του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

A- A A+

Την Τετάρτη θα μάθει εάν κρίνεται ένοχος ή όχι για την κατηγορία της οικονομικής απάτης και της απιστίας ο ισραηλινός ακροδεξιός ηγέτης του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ένας εκ των βασικών συμμάχων του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με αναλυτές μια καταδικαστική απόφαση θα μπορούσε να προκαλέσει «πολιτική θύελλα », καθώς το κόμμα του Λίμπερμαν θα μπορούσε να αποσταθεροποιηθεί και να αφήσει ένα σοβαρό κενό στον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου.

Μια ποινή φυλάκισης θα μπορούσε επίσης να τον αναγκάσει να παραδώσει την έδρα του στο κοινοβούλιο, όπου σήμερα προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Ο Λίμπερμαν, που είναι ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους, αρνείται τις κατηγορίες της απάτης και της παραβίασης της εμπιστοσύνης που προήλθαν από τους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει σε βάρος του ο Ντάνι Αγιαλόν, ο δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Εξωτερικών επί της υπουργίας του, σύμφωνα με τον οποίο  ο Λίμπερμαν τον είχε πιέσει να διορίσει πρεσβευτή στην Λετονία τον Ζεέβ Μπεν Άριε που τότε ήταν πρεσβευτής στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον Αγιαλόν  ο  Άριε φέρεται να είχε  ενημερώσει τον Λίμπερμαν για μια έρευνα της ισραηλινής αστυνομίας σε βάρος του και με αυτό τον τρόπο ο Λίμπερμαν ήθελε να ανταμείψει τον Μπεν Άριε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή