Μπάσκετ: Τέσσερα στα τέσσερα για τον Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 18:07
UPD:19:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΝΕΦ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα βρήκαν δύσκολα στο «Βενετόκλειο» μόνο στα πρώτα επτά λεπτά την αναμέτρησης με τον Κολοσσό.

A- A A+

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν το 4Χ4 στην Α1 με τις νίκες τους επί των Κολοσσού Ρόδου (94-61)  και Απόλλωνα Πάτρας (78-74), ενώ το Ρέθυμνο επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του Άρη με  84-77.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης τα βρήκαν δύσκολα στο «Βενετόκλειο» μόνο στα πρώτα επτά λεπτά την αναμέτρησης με τον Κολοσσό. Από κει και πέρα επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη με 94-61, υποχρεώνοντας τους Ροδίτες στην 4η συνεχόμενη ήττα τους. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εκπληκτικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και κορυφαίους τους Σπανούλη και Λοτζέσκι με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Πολύ καλός ήταν και ο Περπέρογλου με 12 πόντους.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο κλειστό της Πυλαίας, όπου οι Αχαιοί απείλησαν τον ΠΑΟΚ με την πρώτη εφετινή του ήττα και, μάλιστα, εντός έδρας. Σαράντα πέντε δεύτερα πριν το τέλος το ματς ήταν ισόπαλο 72-72, αλλά με μικρό σερί 4-0, ο «δικέφαλος του Βορρά» έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, έστω κι αν η ομάδα του Μορφέση μείωσε στο καλάθι (76-74). Με δύο εύστοχες βολές του αρχηγού του, Χαραλαμπίδη, ο ΠΑΟΚ απέφυγε το «έμφραγμα». Ο Τσαϊρέλης με 19 πόντους και ο Πέιν με 17 ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. 

Με τον Χαρτ να «βγάζει φωτιές» (23 πόντους) το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε την έδρα του επικρατώντας του Άρη με 84-77. Για τους Θεσσαλονικείς, που πάλεψαν έως το τέλος, ήταν η δεύτερη εφετινή ήττα, ενώ για τους Κρητικούς η τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις