Η Motorola Mobility θα κατασκευάζει smartphones στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 07:58
UPD:10:25
EPA/MATT CAMPBELL
A- A A+

H Motorola Mobility, η οποία ανήκει στην Google Inc, θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα κατασκευάζει smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα νέο τηλέφωνο βασισμένο σε Android που θα φέρει την ονομασία Moto X και η παραγωγή θα ξεκινήσει σε ένα πρώην εργοστάσιο της Nokia κοντά στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση ανακοινώθηκε από το αφεντικό της Motorola Mobility Ντένις Γουντσάιτ σε συνέδριο για την ψηφιακή τεχνολογία στη νότια Καλιφόρνια.

Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 2.000 άτομα. Πολλά από τα μέρη του τηλεφώνου θα εξακολουθούν να έρχονται από τα εργοστάσια στην Ασία, αλλά, όπως είπε ο Ντένις Γουντσάιτ, το μεγαλύτερο μέρος της συναρμολόγησης θα γίνεται στο εργοστάσιο επί αμερικανικού εδάφους.

Το νέο τηλέφωνο θα είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε από τη Motorola Mobility από τότε που η Google εξαγόρασε την εταιρεία.

Ο κ. Γουντσάιτ αρνήθηκε να αποκαλύψει το τηλέφωνο, «παρόλο που το είχε στην τσέπη», αλλά ανέφερε ότι θα διαθέτει δύο ξεχωριστούς επεξεργαστές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Ο ίδιος δήλωε ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ θα δώσει στη Motorola ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, οι οποίοι εξακολουθούν να κατασκευάζουν τα τηλέφωνα τους κυρίως σε περιοχές της Άπω Ανατολής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters
 

 

Προτεινόμενα για εσάς