Ευρωλίγκα: Νίκη με... καρδιοχτύπια για Ολυμπιακό

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 23:10
UPD:23:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε θρίλερ τον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, πήγε να χάσει ένα δικό του παιχνίδι αλλά η εμπειρία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα απέτρεψε την παρολίγον «αυτοκτονία» και έδωσε στον πρωταθλητή Ευρώπης την τρίτη (και πιο αγχώδη) νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 3ο όμιλο, με 88-83. 

Με τον Ντάνστον να «οργιάζει» στο πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο σέντερ των γηπεδούχων είχε ήδη προλάβει να σημειώσει 9 πόντους, να μαζέψει 6 ριμπάουντ και να κάνει ένα μπλοκ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 13-7 και έκλεισε την πρώτη περίοδο με 25-20, χάρις στον οίστρο και του Σπανούλη που είχε προσφέρει 8 πόντους. 

Η περιφέρεια λειτουργούσε καλά με Σλούκα, Μάντζαρη και Λοτζέσκι, δίνοντας στην πειραϊκή ομάδα διαφορά 10 πόντων (32-22) στη δεύτερη περίοδο, αλλά ο ανέτοιμος Μπέγκιτς και ο Λο που δεν ήταν στην καλύτερη μέρα του αποτέλεσαν «Αχίλλειο πτέρνα», με αποτέλεσμα η Μπάγερν να πλησιάσει στους τέσσερις πόντους (42-38), πριν οι ομάδες πάνε στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό στο 47-39, ύστερα από το τρίτο τρίποντο του Μάντζαρη στο παιχνίδι. 

EUROLEAGUE BASKETBALL

Με τρεις αιφνιδιασμούς από Λοτζέσκι, Ντάνστον και Σλούκα η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στο +10 (58-48), λίγο αργότερα έφτασε ακόμη και στο +15 (66-51), όμως η καλή άμυνα των Βαυαρών τους ξανάβαλε στη διεκδίκηση της νίκης, καθώς με σερί 15-0 (!) ισοφάρισαν σε 66-66 και προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (66-68).

OLYMPIACOS BC

Η καλύτερη φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου, με τον Λοτζέσκι να κλέβει την μπάλα και να ολοκληρώνει έναν ιδανικό αιφνιδιασμό.

Η γερμανική ομάδα έκανε «θραύση» στα επιθετικά ριμπάουντ, στοιχείο που της επέτρεψε να φτάσει στο 71-76 έξι λεπτά πριν τη λήξη. Τότε ανέλαβε και πάλι δράση ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Μπράιαν Ντάνστον (19 πόντοι), που με καλάθια, κερδισμένα ριμπάουντ και συνεπικουρούμενος από τον Πρίντεζη (τέσσερις σερί πόντοι) επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανακτήσουν το προβάδισμα.

OLYMPIACOS BC

H συνέντευξη Τύπου του Σβέτισλαβ Πέσιτς και του Γιώργου Μπαρτζώκα

Οι Λοτζέσκι (γκολ-φάουλ) και Μάντζαρης (τρίποντο) ολοκλήρωσαν ένα σερί 12-0 (83-76) και το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει, αλλά ένα τρίποντο του Σάφαρτσικ και το γκολ-φάουλ του Ντιλέινι έκαναν το 83-82, 26΄΄.9 πριν τη λήξη. Ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε μία μόνο βολή (84-82), ο Σάφαρτσικ έπραξε το ίδιο 14΄΄ πριν το φινάλε (84-83), αλλά ο Σλούκας με 2/2 έκανε το 86-83 στα 9΄΄.8, με τον Ντιλέινι να αστοχεί σε τρίποντο και να διαμαρτύρεται για φάουλ και τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα από τη γραμμή των βολών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις