Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 10:48
UPD:14:02
NAFTEMPORIKI.GR

Πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

A- A A+

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία.

Τα ΑμεΑ διαδηλώνουν με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων τους, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία από το υπουργείο Εργασίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

NAFTEMPORIKI.GR

«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

NAFTEMPORIKI.GR

Η Συνομοσπονδία μεταξύ άλλων διεκδικεί να μην υπάρξει καμία περικοπή σε προνοιακά/ αναπηρικά επιδόματα, το τελευταίο ανάχωμα των πλέον ευάλωτων πολιτών, να εξαιρεθούν τα ΑμεΑ από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, να μην κοπεί το ΕΚΑΣ και να υπάρξει άμεσα αξιολόγηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

NAFTEMPORIKI.GR

Εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 20 μήνες, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και από εκεί έκαναν πορεία και έφθασαν έως τη Βουλή, στην οποία επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Πρόθεσή τους ήταν να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο κλούβες των ΜΑΤ «μπλόκαραν» την πορεία τους στη Βασ. Σοφίας, καθώς έχουν παραταχθεί στο ύψος των «λουλουδάδικων».

NAFTEMPORIKIGR

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων «Τρίαινα» Βασίλης Καρακίτσος κατήγγγειλε με δήλωσή του στο naftemporiki.gr πως αυτή είναι η τρίτη φορά που υπήρξε αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Όπως είπε, υπήρξε δέσμευση ότι τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός θα δεχθεί αντιπροσωπεία τους.

Ο κ. Καρακίτσος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία θετική εξέλιξη, καθώς τόνισε ότι «δεν μπορεί τα υποβρύχια να σαπίζουν στα ναυπηγεία και να έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός 2,3 δισ.».

«Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εταιρεία να σταματήσουν τα παιχνίδια τους, να ανοίξουν τα Ναυπηγεία με όλο το προσωπικό και να παραδοθούν τα υποβρύχια», αναφέρει το σωματείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

NAFTEMPORIKIGR

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, ζητώντας δημόσια δωρεάν υγεία και να μην υπάρχει επιβάρυνση των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων και αργότερα έκαναν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

NAFTEMPORIKI.GR

Διαμαρτύρονται επίσης για το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 «κόβεται το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, ειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις, επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία, επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή» κ.ά..

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή