Δημοσιονομικά ουδέτερες προτάσεις για τα ακίνητα ζητεί ο Γ. Στουρνάρας

Έως την Κυριακή οι βουλευτές που αντιτίθενται θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 22:55
UPD:23:38
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο Γ. Στουρνάρας (φωτογραφία αρχείου) είπε στις βουλευτές της ΝΔ ότι οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

A- A A+

Έως την Κυριακή θα μπορούν οι βουλευτές της Ν.Δ., που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για αλλαγές μόνο που αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Γ. Στουρνάρα θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με 80 περίπου βουλευτές της Ν.Δ. οι οποίοι  ζητούν αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου καθώς θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Ο κ. Στουρνάρας τους είπε ότι οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή και τους τόνισε ότι  θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά στα έσοδα προς το δημόσιο με εκείνα που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Το ιστορικό

Το βράδυ της Τρίτης  24 βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον Ι. Τζαμτζή κατέθεσαν  ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην «υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων».

Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι εξαιρούνται οι αγροτικές αποθήκες, καθώς και οι στάνες και τα θερμοκήπια από τη φορολόγηση.

Ο  κ. Τζαμτζής δήλωσε ότι «σωστά εξαιρούνται μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα τα οποία επιδοτούνται από το κράτος» αλλά επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε ακόμη μια συνάντηση των βουλευτών με τον υπουργό Οικονομικών σε μια προσπάθεια να τον πείσουν για το «άδικο των ρυθμίσεων» και στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντησή τους το βράδυ της Τετάρτης όπου και ορίστηκε η Κυριακή ως τελευταία ημέρα κατάθεσης των όποιων προτάσεων έχουν για το νομοσχέδιο προκειμένου αυτό να κατατεθεί τη Δευτέρα  στη Βουλή.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή