Νέες συσκέψεις την Πέμπτη

«Λογικές βελτιώσεις» στον φόρο ακινήτων
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 20:43
UPD:21:20
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Αύριο Πέμπτη θα γίνουν δύο συσκέψεις, για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αντίστοιχα, ενώ θα γίνει σειρά συσκέψεων και για όλα τα άλλα θέματα ώσπου να κλείσουν.

A- A A+

Η προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο φόρος ακινήτων, καθώς και η επεξεργασία και το κλείσιμο διαφόρων εκκρεμών θεμάτων συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ενώ όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιηθούν και νέες συσκέψεις αύριο Πέμπτη. 

«Λογικές βελτιώσεις όπου μπορούν να γίνουν θα υπάρξουν, αλλά παράλληλα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση», ανέφερε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανώτατη κυβερνητική πηγή σε σύντομη κουβέντα που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μερικές φορές τα «φουσκώνουμε», προσθέτοντας: «Πόσες φορές στο παρελθόν είχαμε προβλήματα και τελικά λύθηκαν...». Σημείωσε ακόμη πως είναι σημαντικό να πετύχουμε πρώτα πρωτογενές πλεόνασμα.

«Όταν πιάσεις πρωτογενές πλεόνασμα, όταν είναι χειροπιαστό, είναι διαφορετικά και μετά προχωράς και στο θέμα του χρέους όπου είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, είπε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς για τον φόρο ακινήτων, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. «Οι βελτιώσεις είναι συνεχείς, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά και γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας» είπε.

Όπως έκανε γνωστό, στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για την τρόικα, την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων, την επεξεργασία και το κλείσιμο διαφόρων εκκρεμών θεμάτων.

Επίσης, έγινε γνωστό πως και αύριο Πέμπτη θα γίνουν δύο συσκέψεις, για τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αντίστοιχα, ενώ θα γίνει σειρά συσκέψεων και για όλα τα άλλα θέματα ώσπου να κλείσουν.

Για τη στάση έναντι της τρόικας και το «όχι» σε νέα μέτρα είπε πως το πλαίσιο είναι διαμορφωμένο, παραπέμποντας στην προγραμματική συμφωνία. 

Ερωτηθείς για τη στάση βουλευτών που θέτουν διαφορα θέματα σημείωσε πως «οι βουλευτές κουβαλάνε τεράστιο βάρος που παλιότερα το κουβαλούσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και τώρα το κουβαλάει και η ΝΔ». «Οι άλλοι είναι "άνετοι και ωραίοι" και κάνουνε εκ του ασφαλούς και τζάμπα κριτική» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχει αλλαξει κάτι στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας για την τρόικα απάντησε πως αυτό δεν συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς αν οι στόχοι του προγράμματος αλλάζουν, σημείωσε πως οι στόχοι είναι μακροοικονομικοί και κακώς αντιμετωπίζονται απλά ως δημοσιονομικοί.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή