Πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 19:18
UPD:19:22
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στόχος είναι να υλοποιηθεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το οποίο υποστηρίζει πλήρως όλη τη νέα νομοθεσία, ώστε να επιτευχθεί άμεσα και η απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.

A- A A+

Οδηγίες για να τεθεί άμεσα σε πιλοτική εφαρμογή η ηλεκτρονική περιβαλλοντική αδειοδότηση δόθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο ΠΕΚΑ, υπό τον υπουργό, Γ. Μανιάτη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν ο σχεδιασμός, οι παράμετροι και το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και λειτουργίας της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε σχετική ηλεκτρονική (web) πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί πιλοτικά στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος της Ε.Ε. Σκοπός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, είναι να φιλοξενηθεί η διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει την ανάγκη ενημέρωσης και πρόσβασης των πολιτών και των επιχειρήσεων σε έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης για επενδύσεις.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στόχος είναι να υλοποιηθεί ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το οποίο υποστηρίζει πλήρως όλη την νέα νομοθεσία, ώστε να επιτευχθεί άμεσα και η απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή