Αυτόματη περιβαλλοντική αδειοδότηση για μάντρες

Κατόπιν απόφασης του υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 17:45
UPD:17:58
EPA/BERND WUESTNECK

Οι συγκεκριμένοι χώροι υπόκεινται πλέον σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος και λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους.

A- A A+

Αυτόματη θα είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση για χώρους αποθήκευσης παλαιών αυτοκινήτων και παλαιών μετάλλων εμβαδού μικρότερου των 10 στρεμμάτων, καθώς και για όλους τους χώρους αποθήκευσης οικοδομικών υλικών, καθώς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Οι συγκεκριμένοι χώροι υπόκεινται πλέον σε γενικές προδιαγραφές, όρους και περιορισμούς που τίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος και λαμβάνουν αυτόματα περιβαλλοντικούς όρους, που προσαρτώνται στην άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας τους με τη συμπλήρωση μιας απλής αίτησης, χωρίς κάποια πρόσθετη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, έτσι συντομεύεται η συνολική διαδικασία αδειοδότησής τους, μειώνεται το κόστος αδειοδότησης και εξασφαλίζεται ομοιομορφία στους όρους και περιορισμούς που εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή