Adobe: Τουλάχιστον 38 εκατ. οι λογαριασμοί που παραβιάστηκαν από επίθεση χάκερ

Σοβαρότερα από ό,τι είχε θεωρηθεί αρχικά τα αποτελέσματα της κυβερνοεπίθεσης
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 18:32
UPD:18:36
SHUTTERSTOCK

Η Adobe εκτιμά πλέον ότι υπεκλάπησαν usernames και κωδικοί τουλάχιστον 38 εκατ. ενεργών χρηστών.

A- A A+

Πολλοί περισσότεροι από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά είναι οι λογαριασμοί πελατών της που παραβιάστηκαν στο πλαίσιο πρόσφατης κυβερνοεπίθεσης, ανακοίνωσε η Adobe.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής λογισμικού εκτιμά πλέον ότι υπεκλάπησαν usernames και κωδικοί τουλάχιστον 38 εκατ. ενεργών χρηστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι χάκερ που βρίσκονταν πίσω από την επίθεσης απέκτησαν επίσης πρόσβαση σε απροσδιόριστο αριθμό λογαριασμών, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός χρήσης για δύο χρόνια και άνω.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για επηρεασμό 2,9 εκατ. λογαριασμών.

Η εταιρεία είχε αποκαλύψει επίσης ότι ο source code για το λογισμικό Acrobat PDF και για την πλατφόρμα Cold Fusion είχαν επίσης παραβιαστεί. Οι εν λόγω πληροφορίες θα επιτρέψουν σε προγραμματιστές να αναλύσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των λογισμικών της εταιρείας, αντιγράφοντας τις τεχνικές της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δικαιολογήθηκε για την αρχική υποβάθμιση της έκτασης της του ζητήματος, λέγοντας ότι το πρόβλημα έγινε σταδιακά αντιληπτό.

Όπως ανέφερε, η εταιρεία συνεχίζει να πιστεύει ότι σημαντικά κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα πελατών (αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κ.α.) υπεκλάπησαν μόνο σε περιπτώσεις 2,9 εκατ. πελάτών. Για τους υπόλοιπους 35,1 εκατ. πελάτες, σύμφωνα με την Adobe, η υποκλοπή αφορά μόνο σε ονόματα χρήστη (usernames) και κωδικούς (passwords).

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει προληπτικά σε αλλαγές στα passwords Παρόλα αυτά, παραμένουν εκτεθειμένοι πελάτες που χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Προτεινόμενα για εσάς