Επίθεση χάκερ κατά των New York Times

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 16:06
UPD:16:07
REUTERS/CARLO ALLEGRI
A- A A+

Το site των New York Times «έπεσε» για δεύτερη φορά αυτό το μήνα, μετά από κάτι που η εταιρεία περιέγραψε ως «κακόβουλη εξωτερική επίθεση». Στη σελίδα τους στο Facebook αναφέρθηκε πως είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της σελίδας και την αντιμετώπιση της επίθεσης, που φαίνεται πως ξεκίνησε στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδας).

Τεχνικό πρόβλημα είχε προκαλέσει ξανά την «κατάρρευση» του nytimes.com στις 14 Αυγούστου. Σύμφωνα με αναλυτές, πίσω από την επίθεση ενδεχομένως να βρίσκεται ομάδα χάκερ που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Το site επανήλθε μερικώς μετά από τρεις ώρες, ωστόσο πολλοί χρήστες εξακολουθούν να αναφέρουν προβλήματα πρόσβασης. Όσο διαρκούν αυτά τα προβλήματα, οι NY Times συνεχίζουν να δημοσιεύουν άρθρα μέσω της σελίδας τους στο Facebook και του http://news.nytco.com .

Κατά τον Μαρκ Φρονς, chief information officer της εταιρείας, η επίθεση προέρχεται από τον «Syrian Electronic Army», που υποστηρίζει τον Άσαντ, ή «από κάποιους που προσπαθούν πολύ σκληρά να δείξουν πως είναι αυτοί». Παράλληλα, προειδοποίησε τους εργαζομένους να είναι πολύ προσεκτικοί με την αποστολή email μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδεικνύουν πως η εν λόγω ομάδα συνδέεται με την επίθεση. Στη συγκεκριμένη ομάδα αποδίδονται και επιθέσεις κατά των σελίδων της Washington Post, του CNN και του Time Magazine.

Προτεινόμενα για εσάς