Λαμπεροί αστέρες στις σκοτεινές αίθουσες

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 09:05
UPD:21:01
A- A A+

Ένας έρωτας βυθισμένος στο μπλε, αστρικά ταξίδια, ένας πόλεμος που δεν πρέπει να αρχίσει, μια σχεδία στα νερά του Ειρηνικού, συνάντηση Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ, ένας άνδρας που επιστρέφει στην εφηβεία, και κωμωδία με μαγευτικό ποδόσφαιρο έρχονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα να κρατήσουν συντροφιά στους φίλους των σκοτεινών αιθουσών.

«Η ζωή της Αντέλ»

Αποτυπώνοντας ρεαλιστικά το ταξίδι προς τη συναισθηματική και ερωτική ενηλικίωση και τον προσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας, το πολυσυζητημένο γαλλοβελγικό δράμα του Αμπντελατίφ Κεσίς - με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λέα Σεντού, Τζερεμί Λαέρτ και Κατρίν Σαλέ – απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ των Καννών. Σε μια ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε όριο, μια 15άχρονη μαθήτρια λυκείου, που ονειρεύεται να βρει τον έρωτα, απογοητεύεται από τη σχέση της με έναν συμμαθητή της. Η ζωή της ανατρέπεται, όταν συναντά  ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά, με το οποίο θα ζήσει μια παθιασμένη ερωτική σχέση.

«Παγιδευμένη ψυχή: Κεφάλαιο 2»

VILLAGEGR
Ο - έμπειρος στο είδος - σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν και ο – μανιακός με τις ταινίες τρόμου – σεναριογράφος Λι Γουάνελ («Saw», «Insidious») επιστρέφουν με τη συνέχεια του επιτυχημένου μεταφυσικού θρίλερ, που ξεκινά από το σημείο που μας άφησε το πρώτο κεφάλαιο. Με τους Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Λιν Σέι, Τάι Σίμπκινς και Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, μετά την περιπέτειά της, η οικογένεια πιστεύει πως θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Όμως, για να συμβεί αυτό, πρέπει να την αφήσουν ήσυχη τα απόκοσμα όντα που την έχουν στοιχειώσει και να μπορέσει να φτάσει στη σκοτεινή αλήθεια, που συνδέει τον χώρο και τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο.

«Είμαστε πραγματικοί θιασώτες του μεταφυσικού και θεωρήσαμε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουμε σε μια ταινία το αστρικό ταξίδι, τη δυνατότητα, δηλαδή, του πνεύματος να αποχωρίζεται το σώμα και να “ταξιδεύει”. Είναι πραγματικά συναρπαστική η άποψη ότι είναι εφικτό, όταν κοιμάσαι τη νύχτα, να μπορεί το πνεύμα ή η ψυχή σου να αφήσει το σώμα σου και να ταξιδέψει» επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

«Machete: Η επιστροφή»

SEVENFILMSGREECE
Ο Ντάνι Τρέχο, πλαισιωμένος από τους Άμπερ Χερντ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ντέμιαν Μπισίρ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μελ Γκίμπσον, Σοφία Βεργκάρα, Τζέσικα Άλμπα, Λέιντι Γκάγκα, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Άλεξ Βέγκα και Βανέσα Χάτζενς, επιστρέφει ως Ματσέτε, στην ταινία δράσης του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Αυτή τη φορά, ο πρώην ομοσπονδιακός πράκτορας επιστρατεύεται από τον πρόεδρο της Αμερικής, για να εντοπίσει και να εξολοθρεύσει έναν παρανοϊκό εκατομμυριούχο έμπορο όπλων, που σχεδιάζει να σκορπίσει τον πόλεμο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Kon - Tiki»

MOVIETRAILERSGR
Το επικό πέρασμα των 4.300 μιλίων του Ειρηνικού Ωκεανού, πάνω σε μια σχεδία από ξύλο μπάλσα, από τον θρυλικό νορβηγό εξερευνητή Θορ Χέγερνταλ, το 1947, που απέδειξε ότι το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί την προ - Κολομβιανή εποχή με την εγκατάσταση των Νοτιοαμερικανών στην Πολυνησία, ζωντανεύει στην ιστορική περιπέτεια των Γιοακίμ Ρόνινγκ και Έσπεν Σάντμπεργκ, με τους Παλ Σβερ Βαλχάιμ Χάγκεν, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ και Οντ Μάγκνους Γουίλιαμσον.

«Σχέδιο απόδρασης»

MOVIETRAILERSGR
Στην πρώτη τους συνύπαρξη σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ συναντώνται στην ταινία δράσης του - υποψήφιου για Όσκαρ - σουηδού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάφστρομ, πλαισιωμένοι από τους Τζέιμς Καβίζελ, Βίνι Τζόουνς, Βίνσεντ Ντ’ Ονούφριο και Φίφτι Σεντ.  Ο θρυλικός Ρόκι - Ράμπο ενσαρκώνει έναν μηχανικό, που έχει καταδικαστεί άδικα για ένα έγκλημα. Εκτίοντας την ποινή του στη φυλακή, που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, θα προσπαθήσει να δραπετεύσει με τη βοήθεια του συγκρατούμενου του. 

«Liberal arts»

VISO TRAILERS
Ένας 35χρονος, που νοσταλγεί τα φοιτητικά του χρόνια, δε χάνει την ευκαιρία να επιστρέψει στο σχολείο που σπούδασε, όταν καλείται εκεί από τον αγαπημένο του καθηγητή, στην αισθηματική κομεντί του Τζος Ράντνορ, με τους Ζακ Έφρον, Τζος Ράντνορ και Ελίζαμπεθ Όλσεν. Όμως, όλα δυσκολεύουν, όταν ο έρωτάς του για μια 19χρονη φοιτήτρια τον φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό του και το περιβάλλον. 


«Οι Μάγοι της Μπάλας»

WARNER BROS. FRANCE
Ο Ζοζέ Γκαρσία ενσαρκώνει έναν παλιό θρύλο του γαλλικού ποδοσφαίρου, που πλέον έχει ξεπέσει λόγω αλκοολισμού και ενός διαζυγίου που κινδυνεύει να του στερήσει την κηδεμονία της κόρης του. Μετά από δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία πρέπει να βρει μια σταθερή δουλειά, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάει στη Μολέν, ένα μικρό νησί της Βρετάνης, προκειμένου να αναλάβει την τοπική ομάδα. Σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Νταχάν, πρωταγωνιστούν οι Ζοζέ Γκαρσία, Ζαν-Πιερ Μαριέλ, Φρανκ Ντουμπός.
 

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς