Συγκρούσεις αστυνομίας - υποστηρικτών του Μόρσι στο πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 14:13
UPD:15:16
EPA/KHALED ELFIQI

Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής αδελφότητας και άλλων Ισλαμικών ομάδων κρατούν ένα τεράστιο πανό που απεικονίζει τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της πρόσφατης συνταγματικής μεταρρύθμισης, καντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για συγκρούσεις ανδρών της αιγυπτιακής αστυνομίας με υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, εντός της πανεπιστημιούπολης του πανεπιστημίου Αλ Αζάρ, στο Κάιρο, κάνει λόγο το αραβικό δίκτυο Al Arabiya, με έδρα τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά φοιτητών η οποία είχαν εισέλθει σε κτήριο της διοίκησης του ιδρύματος.

Πρόκειται για το κορυφαίο ίδρυμα ισλαμικών σπουδών στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, οι ίδιες οι ακαδημαϊκές αρχές ζήτησαν την αστυνομική επέμβαση «για να προστατευτούν ζωές και περιουσίες».

Με βάση μια δικαστική απόφαση του 2010 οι αστυνομικοί απαγορεύεται να μπαίνουν σε χώρους που ανήκουν σε πανεπιστήμια, εξ ου και, όπως δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμπντελ Φάταχ Οτμάν, η αστυνομία ανέμενε την έγκριση των εισαγγελικών αρχών για να ανταποκριθεί στην έκκληση.

Σύμφωνα πάντα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, οι φοιτητές προκάλεσαν φθορές στα γραφεία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή