Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 20% μειώθηκε το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 17:04
UPD:17:14
ΥΔΜΗΔ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «οι δεσμεύσεις της χώρας έχουν αποτελέσει βασικό στόχο της κυβέρνησης, στη λογική ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμιστικές δράσεις.

A- A A+

Την τελευταία τετραετία το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου έχει μειωθεί περισσότερο από 20%, ως αποτέλεσμα της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το βήμα συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, ως αποτέλεσμα και αυτού, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην ομιλία του, παρουσία και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ανέφερε ότι «οι δεσμεύσεις της χώρας έχουν αποτελέσει βασικό στόχο της κυβέρνησης, στη λογική ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμιστικές δράσεις». «Για να επιτευχθούν όμως μεταρρυθμίσεις που θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά το πρόσωπο και την κουλτούρα της δημόσιας διοίκησης, απαιτείται μια στροφή από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις σε 13 τομείς της οικονομίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα που απορρέουν από τη συνεργασία του Υπουργείου με τον ΟΟΣΑ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή