Σπουδαία νίκη ο Παναθηναϊκός επί του Εργοτέλη

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 21:30
UPD:22:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έπαυσε το αήττητο του Εργοτέλη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, καθώς με γκολ των Φιγκερόα στο 83ο λεπτό και Κουτρουμπή στις καθυστερήσεις οι «πράσινοι» πέρασαν θριαμβευτικά με 2-0 από το Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου σημείωσε την πρώτη νίκη μακριά από την έδρα της για φέτος και θα υποδεχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία τον Ολυμπιακό την ερχόμενη αγωνιστική, ενώ πλέον ισοβαθμεί με το σημερινό αντίπαλό της στην τέταρτη θέση. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει μόνο με κάποια μακρινά σουτ, αφού δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Καπίνο κράτησε το «μηδέν» στο τετ-α-τετ με τον Χαντί στο 3΄ και στο σουτ του Μπαντιμπαγκά στο 30΄, κάνοντας μεγάλη απόκρουση.

Ο νεαρός τερματοφύλακας κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 61΄, στην προσπάθεια του Μπαντιμπανγκά και τη μπάλα να βρίσκει στον Ζέκα. Νωρίτερα (57΄) ο Αθανασίου είχε αποκρούσει δύσκολα το σουτ του Λαγού, στην πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Στο 79΄ ο Εργοτέλης βρέθηκε πολύ κοντά στο να σκοράρει αλλά και πάλι ο Μπαντιμπανγκά δεν κατάφερε από  κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, κάτι που ο Εργοτέλης «πλήρωσε» στο 83΄: σε αντεπίθεση ο Αμπέιντ βρήκε τον Μπεργκ, που έδωσε εξαιρετικά στον Φιγκερόα κι εκείνος με τη σειρά του νίκησε τον Αθανασίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Η κερκίδα του Παναθηναϊκού στο Παγκρήτιο.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση και πάλι ο Καπίνο, στο απευθείας φάουλ του Πελέ (86΄) και στο σουτ του Χαλκιαδάκη (89΄), όταν πραγματοποίησε νέες σωτήριες επεμβάσεις, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουτρουμπής, από σέντρα του Αμπέιντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις