Νίκη-θρίλερ του ΠΑΟΚ επί της Μακάμπι Χάιφα

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 21:55
UPD:22:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πανηγυρισμοί από τους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα με 3-2.

A- A A+

Μεγάλη νίκη με επική ανατροπή σημείωσε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επί της Μακάμπι Χάιφα με 3-2 και τέθηκε επικεφαλής τοιυ 12ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, αφού η ΑΖ «στραβοπάτησε» στο Καζακστάν απέναντι στη Σαχτέρ Καραγκάντι.

Στη γεμάτη αυτή τη φορά Τούμπα ο «Δικέφαλος» βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του 0-2 από τα γκολ των Ντλόβου (13΄) και Γκολάσα (21΄), ισοφάρισε με τους Βίτορ (35΄) και Νίνη (39΄), έχασε δύο πέναλτι (!) με τον Στοχ και τελικά έφτασε στο τρίποντο με τον Σαλπιγγίδη, στο 66ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από το ξεκίνημα πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι, αφού από το κέντρο και μπροστά ήταν «φωτιά» και οι ταχύτατες αντεπιθέσεις τους εξέθεταν συχνά την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Έτσι, στο 13ο λεπτό η Μακάμπι προηγήθηκε στο σκορ όταν από απαράδεκτο για την εμπειρία του λάθος του Κατσουράνη ο Ντλόβου έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Χακόμπο. Οκτώ λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με τον Γκολάσα, σε αντεπίθεση, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται πάντως έντονα για πέναλτι του Σαράνοφ στον Αθανασιάδη, στη φάση που είχε προηγηθεί.

Στο 31΄ και σε νέα κόντρα ο Έσρα γύρισε στον Γκολάσα, που σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 35΄ η Τούμπα πήρε «φωτιά» όταν στο φάουλ του Λίνο ο εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής Βίτορ σκόραρε για πολλοστή φορά φέτος, ενώ στο 38΄ ο Στοχ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τσότσαλιτς, το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε και το νέο σουτ του Νίνη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Τα «μαγικά» του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν όμως τελειώσει, αφού στο 39΄ ο Νίνης σκόραρε με κεφαλιά (!) από κόρνερ του Στοχ και ισοφάρισε, ενώ στο 43΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε νέο πέναλτι, σε χέρι του «ανεκδιήγητου» Τσότσαλιτς και αυτή τη φορά. Ο Στοχ έστησε και πάλι την μπάλα στα 11 μέτρα, αυτή τη φορά επέλεξε τη δεξιά γωνία αλλά ήταν μοιραίο του να μην μπορεί να νικήσει απόψε τον Σαράνοφ, που απέκρουσε εκ νέου.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Τελικά ο αγώνας έμελλε να κριθεί στο 66΄, όταν στη σέντρα του Λίνο ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή, ο Σαράνοφ λάθεψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για τη μεγάλη ανατροπή, την οποία κράτησε ο Χακόμπο με φανταστική απόκρουση στο 88ο λεπτό, στην κεφαλιά του Αζουλάι. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις