Μπαρόζο: Υπέρ της ένταξης των χωρών των Δ. Βαλκανίων και της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν στην Bild
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:05
UPD:19:09
REUTERS/VINCENT KESSLER

Σχετικά με την Τουρκία, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι πρόκειται για μία μεγάλη, οικονομικά και γεωπολιτικά σημαντική χώρα, η μεταρρυθμιστική πορεία της οποίας είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε

A- A A+

Υπέρ της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Ανοιχτές πόρτες» πρέπει να παραμείνουν και για την Τουρκία, επεσήμανε, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.

«Μακροπρόθεσμα θα ενταχθούν όλες οι βαλκανικές χώρες στην Ε.Ε., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια», δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. «Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολλές από τις χώρες των Βαλκανίων βρίσκονταν σε πόλεμο μεταξύ τους. Η ένταξη στην Ε.Ε. θα τους παράσχει προοπτική και αποτελεί σημαντικό μοχλό για την ικανοποίηση της περιοχής» πρόσθεσε.

Σχετικά με την Τουρκία, είπε ότι πρόκειται για μία μεγάλη, οικονομικά και γεωπολιτικά σημαντική χώρα, η μεταρρυθμιστική πορεία της οποίας είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε, ωστόσο η ένταξή της είναι δυνατή μόνον εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, κάτι που και θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή