ΑΕΙ: Νέα παράταση έως τις 20:00 για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 17:24
UPD:17:51
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από διαμαρτυρία των διοικητικών υπαλλήλων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

A- A A+

Ακόμη μια παράταση, έως τις 20:00, έδωσε το υπουργείο Παιδείας στους περίπου 2.000 διοικητικούς υπαλλήλους των έξι πανεπιστημίων που καλούνται να απογραφούν προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο  της διαθεσιμότητας

Σημειώνεται ότι η προθεσμία απογραφής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου έληγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, η αυξημένη συμμετοχή, προκάλεσε υπερφόρτωση του συστήματος, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση να παρατείνει την προθεσμία αρχικά έως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και στην συνέχεια να προχωρήσει στη νέα ανακοίνωση για τις 20:00 της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Ο ιστότοπος του ειδικού πληροφοριακού συστήματος  που παρέχει το υπουργείο Παιδείας για  να απογραφούν οι «Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίων Υπόχρεοι Απογραφής»  είναι το http://odysseas.it.minedu.gov.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ΑΕΙ οδηγούνται σε διοικητική αποσάθρωση

Η κυβέρνηση πάντως δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για εκβιασμό και για προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συγκυβέρνηση οδηγεί «στη διοικητική αποσάθρωση» τα πανεπιστήμια, με την υπερψήφιση της τροπολογίας Αρβανιτόπουλου, που εξωθεί στη διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων, «αδιαφορώντας για τις διαλυτικές επιπτώσεις αυτής της ενέργειας στην ύπαρξη και στη λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

«Η απόπειρα εκβιασμού των εργαζομένων στη διοίκηση των ΑΕΙ με την απαίτηση της απογραφής τους, ενώ ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ανυπακοή των εργαζομένων στην τρομοκρατία του υπουργού Παιδείας ακύρωσε στην πράξη τις κυβερνητικές ορέξεις και διαπόμπευσε τις κυβερνητικές επιλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτές τις μεθοδεύσεις και αυτές τις απολύσεις. Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και επομένως έχει ανάγκη όλο το ανθρώπινο δυναμικό των σχολών και των τμημάτων, χωρίς εξαιρέσεις», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Αυταρχισμός

«Το απαράδεκτο τελεσίγραφο "απογραφή ή απόλυση" της κυβέρνησης προς τους διοικητικούς των ΑΕΙ, που αγωνίζονται για τη διατήρηση της δουλειάς τους, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και το δόγμα "νόμος και τάξη" συνοδεύουν τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ και στοχεύουν πρώτα απ’ όλους τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους» σχολίασε το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή