Κ. Αρβανιτόπουλος: Πρέπει να ανοίξουν όλα τα ΑΕΙ που παραμένουν κλειστά

Μήνυμα του υπουργού Παιδείας προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 00:24
UPD:00:28
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Αρβανιτόπουλος (όρθιος δεξιά), κατά τη συζήτηση της τροπολογίας, υπογράμμισε πως τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας και επανέλαβε πως όσοι δεν απογραφούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

A- A A+

«Να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αργία των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεν αυτοαπογραφούν, υπογράμμισε πως τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας και επανέλαβε πως όσοι δεν απογραφούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

«Αυτό που φέρνει η σημερινή ρύθμιση, που είναι και συμπλήρωση του κώδικα για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι ότι όσοι δεν απογράφονται θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις - και ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους νομοταγείς υπαλλήλους. Συνεπώς πρόκειται για μια ρύθμιση που ζητά απ' όλους να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο» είπε.

Επίσης  πρόσθεσε πως όσοι αισθάνονται ότι αδικούνται μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

 Αυτό που δεν επιτρέπεται, επεσήμανε ο ίδιος, «είναι να κρατούμε τα Ιδρύματα κλειστά καταπατώντας τα δικαιώματα των υπολοίπων συνανθρώπων μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή