Εύσημα Γιάγκλαντ για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Συνάντηση του γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης με τον Ευ. Βενιζέλο
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 12:27
UPD:12:32
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Η γραμμή, την οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, συνάδει πλήρως με το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη γραμμή, η οποία, επίσης, ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο», τόνισε ο γενικός γραμματέας του  Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλο.

 

A- A A+

Την πλήρη υποστήριξή του στην γραμμή που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την καταστολή της πολιτικής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του  Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλο.

«Η γραμμή, την οποία έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση, συνάδει πλήρως με το κράτος δικαίου. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη γραμμή, η οποία, επίσης, ευθυγραμμίζεται με τις σχετικές αποφάσεις που έχει εκδώσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο», τόνισε ο κ. Γιάγκλαντ. Όπως είπε επίσης, δεν επιτρέπεται να προβαίνει κανείς σε πράξεις βίας με τη συγκάλυψη πολιτικών σχηματισμών ή πολιτικής ιδεολογίας.

Ο κ. Γιάγκλαντ ανέφερε ακόμη ότι βρίσκεται στη χώρα μας «όχι για να επιβάλλει κάτι», αλλά για να συζητήσει με τις αρχές της Ελλάδας «και να δούμε πώς μπορούμε από κοινού να συνεργαστούμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις». «Το Συμβούλιο της Ευρώπης διαθέτει πολύ καλή εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία, την οποία προσφέρουμε για να συνδράμουμε την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως τον «θεματοφύλακα των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εξέφρασε επίσης τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του γενικού γραμματέα για τη θεσμική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και των θεσμών και των μηχανισμών επιτήρησης.

Δήλωσε τέλος ότι η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και προσωπικά με τον κ. Γιάγκλαντ για να προωθηθούν αυτοί οι στόχοι.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή