Συλλήψεις ρομά σε Ζεφύρι και Αχαρνές

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 19:03
UPD:19:10
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί έπειτα και από τον εντοπισμό,  την περασμένη εβδομάδα, της μικρής Μαρίας σε οικισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

A- A A+

Σε 105 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη νωρίτερα σε καταυλισμούς ρομά στο Ζεφύρι και στην Αυλίδα Αχαρνών Αττικής.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί έπειτα και από τον εντοπισμό,  την περασμένη εβδομάδα, της μικρής Μαρίας σε οικισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.

Οι εννέα συλλήψεις που έγιναν αφορούσαν: Δύο ρομά, οι οποίοι διώκονταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) στην περιοχή της Αττικής. Έναν ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Έναν για απείθεια. Πέντε αλλοδαπούς για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

ELLINIKIASTYNOMIA

Αντίστοιχες επιχειρήσεις διεξήχθησαν και σε άλλες περιοχές αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Στη σημερινή αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διερευνήθηκαν θέματα από όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους.

Ταυτόχρονα έγιναν έλεγχοι σε τρεις οικογένειες ρομά για ταυτοποίηση τέκνων, χωρίς όμως να προκύψει κάτι παράνομο. Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή