Προφυλακίστηκε το ζευγάρι των Ρομά

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 17:48
UPD:21:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Αστυνομία και εικονίζει στους φερόμενους ως γονείς , τον Χρήστο Σαλή του Γεωργίου και της Μαρίας και την Ελευθερία Δημοπόυλου του Αργυρίου και της Σοφίας με την ανήλικη Μαρία.

A- A A+

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν η 40χρονη και ο 39χρονος, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Το ζευγάρι των Ρομά κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η 40χρονη θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις.

Στην απολογία του -σύμφωνα με πληροφορίες-, ο 39χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι όταν ο βούλγαρος Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένειά του προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι.

Φέρεται επίσης να είπε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου του, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του επέμεινε, καθώς –όπως ισχυρίστηκε- το είχε αγαπήσει.

G4PHOTOS

Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου απολογήθηκαν ο Χρήστος Σαλής και η Ελευθερία Δημοπούλου για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στο σπίτι τους στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές.

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του ζεύγους των Ρομά, δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τους:

-Σαλη Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα, και τη

- Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή Σαλη Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.

EURONEWSGREEK
Νέα στοιχεία για την ηλικία της μικρής Μαρίας

Την ίδια ώρα, ένα νέο δεδομένο έρχεται να ανατρέψει τις έως σήμερα εκτιμήσεις για την ηλικία της μικρής Μαρίας. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την οδοντιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε το κορίτσι σήμερα το πρωί, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, φάνηκε ότι είναι μεταξύ πέντε και έξι ετών και όχι τεσσάρων, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

H εξέλιξη αυτη δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς αυτομάτως διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών ενω ανοίγουν και άλλοι φάκελοι εξαφανισμένων παιδιών.

EURONEWSGREEK
Διεθνές ενδιαφέρον και κινητοποίηση

Τεράστια ειναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες για την εύρεση των γονέων του κοριτσιού. Ο «ξανθός άγγελος», οπως το αποκαλούν στα ρεπορτάζ τους πολλά ξένα ΜΜΕ, έχει προκαλέσει συγκίνηση και διεθνές ενδιαφέρον.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα e-mail προς την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αλλα και το «Χαμόγελο του Παιδιού» απο πολίτες που θέλουν να δώσουν πληροφορίες ή να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Το τηλεφωνικό κεντρο του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμού έχει δεχτεί περισσότερες από 8.000 κλήσεις ενώ οι επισκέψεις στο site hamogelo.gr εχουν ξεπεράσει τις 200.000.

Σε ανακοίνωση του το «Χαμογελο του παιδιού» αναφέρει ότι η μικρή Μαρία είναι καλά στην υγεία της, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις και μόλις ολοκληρωθούν θα φιλοξενηθεί σε κάποιο από τα σπίτια του.

Να συσχετιστεί η υπόθεσή τους με αυτή της μικρής Μαρίας ζητεί ζευγάρι από τη Θεσσαλόνικη

Στο μεταξύ, να συσχετιστεί η υπόθεσή τους με αυτήν της μικρής Μαρίας ζήτησε ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που το 2009 είχε χάσει το νεογέννητό παιδί του. Το ζευγάρι επισκέφθηκε συνοδεία του συνηγόρου του την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι, πίσω από την υπόθεσή τους κρύβεται κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Με δεδομένο ότι οι δύο υποθέσεις παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά, το ζευγάρι ζητεί να συσχετιστεί η δικογραφία για την υπόθεσή του με αυτήν που σχηματίζεται για την μικρή Μαρία.

Λίγες ώρες πριν επισκεφτεί την εισαγγελία το ζευγάρι ενημερώθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας ότι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού. Γενετικό υλικό το οποίο είχε ληφθεί από τους γονείς ελέγχθηκε με το DNA της ανήλικης και δεν διαπιστώθηκε κληρονομική συμβατότητα.

Η υπόθεση τους είχε αποκαλυφθεί το 2009. Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί 23 μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου, πριν καταλήξει. Οι νεαροί γονείς αμφισβήτησαν όμως τα αιτία θανάτου του παιδιού τους και με εισαγγελική εντολή ζήτησαν να γίνει εκταφή ώστε να διενεργηθεί νέα ιατροδικαστική έρευνα. Όταν άνοιξαν το φέρετρο στα κοιμητήρια Θέρμης, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε μέσα η σορός του παιδιού τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή