Ένας «κατάδικος», αγαπημένος και φιλάνθρωπος

Η αιχμηρή κωμωδία «Κατάδικός μου», στο θέατρο Διάνα
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 11:05
UPD:11:11

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ελένη Ράντου και Ορφέας Αυγουστίδης.

A- A A+

Έχοντας κατακτήσει το Βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» 2012, το τεράστιο ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, αλλά και το National Theatre της Αγγλίας, που, αυτή την περίοδο, ερευνά την ελληνική πραγματικότητα και δραματουργία, και τον ενέταξε στο ρεπερτόριό του, ο πιο αγαπητός «κατάδικος» επιστρέφει δριμύτερος.

Με τον διφορούμενο τίτλο της, τους έντονους ρυθμούς και τις ανατροπές της, η αιχμηρή κωμωδία «Κατάδικός μου», που συνυπογράφουν η Ελένη Ράντου, η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, στο θέατρο Διάνα, από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, καθώς σκοπεύει να ταξιδέψει και πάλι.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία  όλων των συντελεστών του θεάτρου Διάνα για τα παιδιά όλου του κόσμου, όλων των χρωμάτων, όλων των εθνοτήτων, η γενική δοκιμή της παράστασης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 20.15 το βράδυ, θα είναι αφιερωμένη στην Κιβωτό του Κόσμου, με το κοινό που επιθυμεί να την παρακολουθήσει να καλείται να προσκομίσει την ίδια ημέρα, στο θέατρο, αντί εισιτηρίου,  είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά της Κιβωτού.

Με το χάρισμα να επουλώνει τις πληγές

Ελένη Ράντου.

Η Ελένη Ράντου, η οποία πρωταγωνιστεί στο έργο, που πραγματεύεται τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, ούσα η μόνη γυναίκα μέσα σε έναν θίασο που απαρτίζεται από άνδρες ηθοποιούς, επισημαίνει: «Νοιώθω ότι οφείλω να συνεχίσω την πορεία αυτής της παράστασης, γιατί αυτό το έργο έχει αποδείξει, δύο χρόνια τώρα, πώς έχει το χάρισμα να επουλώνει τις πληγές μας και να μας κάνει όλους καλύτερους. Και εμάς που είμαστε πάνω στη σκηνή και αυτούς που είναι από κάτω».

Σε ένα γαϊτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων

Ποια κοινή μοίρα συνδέει έναν αλλοδαπό διαρρήκτη, μια φιλόλογο της ελληνικής γλώσσας σε πένθος, έναν ηλικιωμένο καθηγητή ελληνικής ιστορίας με αλτσχάιμερ και έναν φρεσκοδιαζευγμένο βαλκανιονίκη, που θέλει να απολαύσει την ελευθερία του; Όλοι τους, μπερδεμένοι σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι αλληλεξαρτήσεων και φόβων, προσπαθούν να αγαπήσουν και να ξαναγαπηθούν, να ακουμπήσουν και να εμπιστευθούν, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Μία σύγχρονη, συγκινητικά αστεία  καυστική κωμωδία, με γρήγορους ρυθμούς και ανατρεπτική πλοκή, που καυτηριάζει ό,τι μας κάνει να φοβόμαστε, ό,τι μας κάνει ξένους με εμάς τους ίδιους. Γιατί ο σαρκασμός και το χιούμορ είναι το μόνο όπλο απέναντι στον φόβο μας.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης, σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη, κοστούμια: Μανώλης Γαλετάκης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, κίνηση: Αντιγόνη Γύρα, μουσική επιμέλεια: Κώστας Ζήκος, video art: Άκης Πολύζος, φωτογραφία: Ορφέας Εμιρζάς. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος, Μπάμπης Γιωτόπουλος.

Πληροφορίες
Θέατρο Διάνα: Ιπποκράτους 7 - Αθήνα, τηλ. 210 3626596. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη: 20:15, Παρασκευή και Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:30. Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 20 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα Παπασωτηρίου και 7 spots, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr. Οι κρατήσεις των θέσεων για τη φιλανθρωπική γενική δοκιμή θα γίνονται στο ταμείο του θεάτρου, την ίδια μέρα (10.00 - 14.00 και 17.30 - 21.30. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του θεάτρου.  Τα αναγκαία αγαθά, που μπορούν να προσκομίσουν οι θεατές, είναι: σνακ για το σχολείο (κρουασάν, μπισκότα, ατομικοί χυμοί, γάλα κ.α.), είδη προσωπικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν κ.α.), προϊόντα καθαρισμού (χαρτί κουζίνας/τουαλέτας, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, σφουγγαράκια πιάτων κ.α.), φάρμακα (γάζες, τσιρότα, επιδέσμους, μπεταντίν, αντιπυρετικά, παυσίπονα, θερμόμετρα, καθαρό οινόπνευμα κ.ά.).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς