Την ανάγκη να απομονωθούν από το ίδιο το Κοινοβούλιο «συμπεριφορές και πρακτικές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του βουλευτή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σημείωσε ωστόσο ότι και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει, με την ψήφο τους να επιλέγουν πολιτικούς για τους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν επάξια να τους εκπροσωπήσουν.
«Είναι γεγονός ότι υπήρξαν συμπεριφορές οι οποίες μας πλήγωσαν, οι οποίες δεν τιμούσαν το βουλευτικό αξίωμα και την τιμή την οποία κάνουν οι πολίτες, εκλέγοντάς μας ως εκπροσώπους τους» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους ανθυπασπιστές του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.
«Γι’ αυτό όμως, θα πρέπει και οι πολίτες, κάνοντας χρήση του μεγάλου όπλου της Δημοκρατίας, της ψήφου, να επιλέγουν όχι μόνο προγράμματα και κόμματα αλλά και πολιτικούς, μέσω του σταυρού προτίμησης. Εκείνους, δηλαδή, που πιστεύουν ότι μπορούν επαξίως να τους εκπροσωπήσουν», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.
«Εν τέλει», πρόσθεσε, «οι πολίτες είναι εκείνοι που έχουν το όπλο να εκλέγουν τους βουλευτές ή να μην τους εκλέγουν. Να τους δοκιμάζουν, να τους επιβραβεύουν ή να τους αποδοκιμάζουν, με την καλή έννοια του όρου, χωρίς βιαιότητες και χωρίς φραστικές παρεκκλίσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στη βία».
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε την προοπτική που θα δημιουργήσει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το γεγονός, όμως, ότι φέτος θα έχουμε πλεόνασμα πρωτογενές, καθώς και ότι αυτό θα διανεμηθεί αναλόγως, είναι ένα πρώτο θετικό βήμα το οποίο μας δίνει την αισιοδοξία και την ελπίδα να κοιτάζουμε το μέλλον», ανέφερε. Σημείωσε μάλιστα ότι «πειραματίστηκαν όλοι πάνω στην Ελλάδα με αφορμή την κρίση», ενώ, όπως είπε, αποδεικνύεται σήμερα «ότι έκαναν μεγάλα λάθη τα οποία και οι ίδιοι πλέον τα αναγνωρίζουν».
Αναφερόμενος τέλος στη στάση της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «υπάρχουν πάρα πολλές φορές συζητήσεις με ρητορικές που ξεφεύγουν καμιά φορά», αλλά όπως είπε, τα κόμματα προσπαθούν με τις προτάσεις τους «να συμβάλλουν δημιουργικά στην επίλυση των προβλημάτων».
Πηγή: ΑΜΠΕ